Afgelopen zaterdag 18 mei nam het vlaggenschip van Noordenveld het in Wolvega op tegen SIOS.

Werd de thuiswedstrijd 19 september jl. in Roden nog nipt met 19-18 gewonnen door de Mastformatie, deze keer trok SIOS aan het langste eind : 20-18.
Door deze uitslag staan beide teams nu naast elkaar in de middenmoot van de 2 e klasse A.

De openingsscore in het zonnige Wolvega kwam op naam van Renate van der Woude, die met een doorloopbal de 0-1 op het scorebord bracht. Na 2 scores van de thuisploeg trok Amber Bangma met een afstandstreffer de stand weer gelijk. Vervolgens scoorde SIOS 5 keer op rij. Trainer/coach Matthijs Roelfsema : De eerste 5 minuten was het aan beide kanten zoeken, maar daarna nam SIOS scorend het initiatief. Wij speelden wat mat en hadden veel balverlies. Na een time-out kwam er meer pit in de ploeg en kwamen wij knap terug”. Na de 8-3 kwam Noordenveld door 2 treffers van Sven Stobbe, en scores van Jaap de Boer en topscorer Robin van Bolhuis terug tot 8-7. Vervolgens wist Noordenveld de stand om te buigen en gingen de oranje tijgers met een 10-11 voorsprong de rust in.

“In de tweede helft moest Noordenveld dit doorzetten maar dat lukte niet. Doorloopballen werden niet afgemaakt, mede door het hinderen van de tegenstander, en kleine kansen werden niet benut’. Ondanks dat stond het 10 minuten voor het einde van de wedstrijd gelijk: 16-16.
“Wij bleven geforceerd de eerste kans pakken en hadden daardoor veel aanvallen met 1 schot. SIOS zette daar lange aanvallen tegenover met meerdere schoten”. Hierdoor wist de Jumboformatie uit Wolvega het initiatief te pakken en scoorde 4 keer op rij. Noordenveld kwam in de slotfase nog terug door 2 doelpunten van Robin van Bolhuis, maar moest uiteindelijk de zege in Wolvega laten.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 25 mei tegen koploper Wez Handich/DOW uit Rottevalle.
Deze thuiswedstrijd aan de Borglaan begint om 15.30 uur.
Scores Noordenveld : Robin van Bolhuis (5), Jaap de Boer (3), Renate van der Woude (2), Amber Bangma (2), Sven Stobbe (2), Romée de Rink (2), Anna de Boer (1) en Jasper Lütter (1).