Per 1 mei 2024 heeft een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over genomen en is hiermee de nieuwe eigenaar en aanspreekpunt.

Wia Oldersma , de vorige eigenaresse, stopt dan ook helemaal per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als

Op het altijd mooie sportpark 't meerenust mocht ONR 1 vandaag aantreden tegen de Lauwers 1. In een warm lentezonnetje trad ONR 1 aan met nagenoeg dezelfde opstelling als vorige week.

Dat het publiek niet kon rekenen op snel combinatievoetbal en flitsende uitbraken werd al snel duidelijk. Gezien de omstandigheden werd wellicht ook wel het maximale eruit gehaald vandaag. Op het stroperige veld probeerde ONR te combineren, maar het tempo lag niet hoog genoeg om de thuisploeg uit Warfstermolen omver te doen blazen. Wel was gelijk duidelijk dat ONR de betere ploeg was en er maar 1 ploeg was die recht had op de overwinning.

De 0-1 viel in de 4e minuut te noteren op naam van groeibriljant uit de eigen jeugdopleiding Rik de Boer. Na een steekpass van Hendrik Rozema kon de Boer de bal beheerst binnen schieten.

Lang mocht ONR niet genieten van de voorsprong. Een makkelijk gegeven penalty werd door de Lauwers verzilverd, 1-1.

In minuut 20 viel de 1-2 te noteren. Op aangeven van Sander Ottens wist Bertrik Nienhuis koelbloedig af te ronden.

Na rust eenzelfde spelbeeld. ONR dicteerde en had slechts enkele lange ballen te verdedigen. Dat ONR dit dit seizoen niet dusdanig verdedigd om over naar huis te schrijven bleek ook vandaag weer. Uit een vrije trap werd vlak na rust de gelijkmaker gemaakt.

Overigens werd Bernd Voerman vervangen door Leon Schievels.

ONR nam hier geen genoegen met een gelijkspel en zette een tandje bij. Het ging de tweede helft niet van het spreekwoordelijke 'Leie dakkie'. Het duurde dan ook tot de 68e minuut voordat de ban gebroken werd.
Niemand minder dan de man in vorm Thijs de Jong werd bejubeld door zijn teamgenoten. Na wederom een assist van Rozema schoot de Jong de bal met zijn verkeerde been gedecideerd tegen de touwen.

De Lauwers wist zich niet meer te verzetten en leek gebroken. Met de nacompetitie voor degradatie in het achterhoofd, was de klad eruit bij de Warfstermolers. Het duurde niet lang voordat de 2-4 viel. 20 minuten voor tijd was het Rik de Boer die zijn tweede treffer mocht noteren op aangeven van Bertrik Nienhuis. Inmiddels werd Sjoerd Hoek bedankt voor zijn bewezen diensten. Met een hele kaart, een veroorzaakte penalty en de veroorzaakte vrije trap die werd benut speelde Hoek een belangrijke rol in de amusementswaarde van de wedstrijd vandaag. Jeroen Westra viel in.

De 2-5 werd uiteindelijk een eigen doelpunt. Een schot van de sterk spelende Rik de Boer spatte uiteen tegen de deklat en verdween via de rug van de keeper in het doel.

Hierop volgde wederom een mooi moment voor de jeugdopleiding van ONR. Eerstejaars A-junior Jesse Kort mocht zijn debuut maken. Hij verving de moegestreden Thijs de Jong.

Niet lang hierna werd de 2-6 gemaakt door Hendrik Rozema.
In de 87e minuut bekroonde Jesse Kort zijn debuut met een doelpunt. Na een goede actie bepaalde hij de eindstand op 2-7.

Zo zag ONR uiteindelijk een grote uitslag op het scorebord staan na afloop. Het duurde echter lang voordat de machine van Hendrik Timmer eenmaal op gang was.

Volgende week wacht met Opende de laatste tegenstander van dit seizoen. Met een afsluitende barbecue met alle seniotenteams belooft dit een mooie dag te worden. Tot volgende week!