Nieuw-Roden - De competitie voor Nieuw-Roden leek als een nachtkaarsje uit te gaan. De laatste 3 wedstrijden werden verloren en leek het zondag in de rust nog een 4e bij te komen tegen Gieten.

Nieuw-Roden stond in de eerste helft al binnen 20 minuten spelen op een 0-2 achterstand door doelpunten van Florian vd Heide en Jesper Dijkstra. Er zat maar weinig voetbal in het team van de Nei-Roners. De grootste kansen kwamen nog van Robin den Hollander, die de bal over de lat schoot en Marcel Kuiper die een meter voor het doel de bal nog over het doel heen kreeg.

De tweede helft moest anders. Ook om het moraal nog wat op te krikken. Wie anders dan Wilco Drent speurde de jongens op om Gieten op te gaan jagen. Dit resulteerde in een doelpunt van Wilco Drent op een assist van Niels Kalfsbeek. Hij kopte de bal in de netten achter keeper Arno Dijkstra. Niet veel later kreeg Nieuw-Roden een hoekschop. Deze werd genomen door Niels Kalfsbeek. Hij kreeg de bal wederom op het hoofd van Wilco Drent en die kopte de gelijkmaker feilloos binnen. Een kwartier voor het einde kreeg Nieuw-Roden een vrije trap na een handsbal op zo'n 20 meter van het doel van Gieten. Marcel Kuiper en Wilco Drent gingen beiden achter de bal staan. Marcel liet het over aan Wilco en hij schoot de bal onhoudbaar in de rechterhoek van de keeper. Een echte hattrick van Wilco Drent in deze wedstrijd en ook gelijk de voorsprong na een 0-2 achterstand. Nieuw-Roden moest dit nog een kwartier vol zien te houden, maar het wilde meer. Het kreeg nog een hele grote kans toen Marcel Kuiper de bal net langs de paal schoot van de doelman uit Gieten. Nieuw-Roden speelde de wedstrijd prima uit en Gieten kreeg geen kans meer op de gelijkmaker. Een prima 2e helft van de Nieuw-Roners, wat toch weer perspectief geeft.

Zo wint Nieuw-Roden eindelijk weer een wedstrijd door niet alleen hard te werken, maar ook voor elkaar door het vuur te gaan.

Foto's/video Noordenveld Inside