De Noordenveld kraker Peize-Roden stond deze zondagmiddag op het programma. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd. Voor Roden is winst belangrijk in de race om het kampioenschap. Peize vecht met Olyphia om niet als laatste te eindigen want dan degradeer je rechtstreeks naar de 3e klasse. Roden was in de eerste 35 minuten de (veel) betere ploeg.

Na 3 minuten was het al 0-1 nadat Enrico Wardenier de bal na een solo op de achterlijn tussen de benen van de overigens goed keepende Peize doelman Lennart Renkema door tikte en René de Vries de bal het laatste zetje over de lijn gaf. Na 30 minuten scoorde Guido Bos de 0-2 uit een vrije trap van Rutger van der Laan. En 4 minuten later schoot Robin van der Tuin de 0-3 binnen uit een mooie lange pass van Michel Wardenier. Peize deed kort daarna wat terug door Joppe van Leeuwen, die na klungelig spel van de Roden defensie de 1-3 binnenschoot. Roden creëerde voor rust nog voldoende kansen om de score uit te breiden en de wedstrijd in het slot te gooien, maar de Roder spitsen vonden meestal de goalie van Peize op hun weg. In de tweede helft staken beide ploegen wederom veel energie in de wedstrijd, waarbij
Peize wat meer in het spel voorkwam. Toen kwam ook duidelijk naar voren wat er bij Peize ontbreekt dit seizoen; het afmaken van kansen. Roden had ook nog wat mogelijkheden tot scoren, maar het bleef na het laatste fluitsignaal bij de 1-3 winst voor de Roners.

Hoogezand won ook, dus met nog twee wedstrijden te gaan behoudt Roden de 4 punten voorsprong. Bij winst volgende week zondag 19 mei (aanvang 14.00 uur) is Roden kampioen.

Tegenstander aan de Norgerweg is dan Helpman, dat door winst op LAC Frisia nog in de race is om de 3e periode. Peize speelt 19 mei in Friesland de degradatiekraker tegen Olyphia.

Bekijk HIER de samenvatting