Roden - Op de 11e dag in mei van 2019 ontving ONR 1 de gasten RWF 1. De gasten stonden voorafgaand aan de wedstrijd op een gelijk aantal punten. Aan ONR vandaag de schone taak om de gasten op een achterstand van 3 punten te zetten.

ONR begon in nagenoeg dezelfde formatie als vorige week.
De eerste kans van de wedstrijd kwam echter op naam van de gasten uit Frieschepalen. Een voorzet werd van dichtbij echter over een leeg goal heen gekopt. Een vijftal minuten later zag Leon Schievels, naar eigen zeggen een uitmuntend kopper, een vrije kopbal ruim naast de goal verdwijnen. Waar ONR vorige week uitstekend voetbal op de mat legde, liet het spel vandaag wat te wensen over. Meerdere passes eindigden niet bij de goede kleur en vele slordigheden zorgde ervoor dat ONR er niet vaak uit kwam. In de loop van de eerste helft werd voorzichtig een aantal kansen gecreëerd. Echter ontbrak de precisie in de afronding en de schoten werden ruim naast de goal geschoten. Gescoord werd er dan ook niet in het eerste bedrijf. Het massaal toegestroomde publiek verdween teleurgesteld de kantine in. Gelukkig voor hen werden ze na de wedstrijd des te meer vermaakt. Hierover later meer.

Terug in de wedstrijd leek RWF wat meer dan alleen thee te hebben gehad en schoot uit de startblokken. Na slechts één minuut wisten ze Tarick Kalfsbeek te passeren en de 0-1 op het scorebord te zetten. Een fout achterin werd genadeloos afgestraft. ONR herpakte zich en kreeg de overhand in het spel. Gevaarlijk werd het echter niet echt en goals konden dan ook niet gevierd worden helaas. Een aantal keer waren de oranjehemden gevaarlijk, maar wederom ontbrak de scherpte voorin.

In de tweede helft werden overigens Sjoerd Hoek (60e minuut), Bernd Voerman en Jeroen Westra (beiden in minuut 70) ingebracht. Zij vervingen respectievelijk Thijs de Jong, Sander Ottens en Sven Buigholt.

Meer woorden wilt de dienstdoende verslaggever niet vuil maken aan de wedstrijd vandaag. ONR is vanaf vandaag officieel uitgespeeld dit seizoen en kan zich de laatste wedstrijd na richten op volgend seizoen.

Het belangrijkste spektakelstuk van de dag werd verzorgd door de G-afdeling van ONR. Het door de stichting G-voetbal Noordenveld neergelegde kunstgras werd vandaag officieel geopend. De G1 en G2 streden onderling om het kampioenschap. De vele toeschouwers, waaronder een groot deel van de selectie, zagen in een spectaculaire wedstrijd veel goals en een terechte kampioen. G1 won de onderlinge strijd, maar de G2 mocht zich kronen tot kampioen van de competitie!

Mannen, van harte gefeliciteerd!

Foto's© Coby van Zanten