RODERWOLDE/FOXWOLDE - Zelden zal het zo druk zijn geweest in het haventje te Roderwolde als vrijdagavond het geval was. De opening van kunstroute Roderwolde/Foxwolde, waar maar liefst een 36-tal kunstenaars op het gebied van schilderkunst, sieraden en fotografie hun werken tonen, was er een die z’n weerga niet kent.

Het echtpaar Johannes en Robertina Gaerthé, vertolkt door de wethouders Kirsten Ipema
en Jeroen Westendorp, dat in een ver verleden in Roderwolde woonde, op de plek waar nu molen Woldzigt staat, werden in een praam, vergezeld door de vrolijke klanken van muziekkorps Noordenveld, even later op het voorplein van molen Woldzigt, hartelijk welkom geheten door, de in Roderwolde woonachtige, burgemeester Klaas Smid. Historicus Tjerk Karsijns was daarbij een meer dan aandachtig toeschouwer.

Spreekstalmeester Fokko Rijkens deelde nog diverse cadeaus uit en kon even later de kunstroute, die op 11 en 12 mei van 11.00 uur tot 17.00 uur wordt gehouden op de locaties: Dineke de Jong, café Het Rode Hert, de Meulenkoamer, molen Woldzigt, boerderij Datema, atelier Fokko Rijkens, De Waalborg en theetuin De Essentie officieel voor geopend verklaren.

Tekst/foto's en film Roel Lubbers©