Roden - HOERA! IK LEES
Op 25 mei as. is de feestelijke presentatie van het voorleesproject HOERA! IK LEES op de Albertsbaan in Roden van 14.00 uur tot 15.30 uur met veel leuke activiteiten voor kinderen, ouders, vrijwilligers en belangstellenden. Zes basisscholen uit Roden deden mee met dit HOERA-project met als doel kinderen in de groepen 3 en 4 extra te ondersteunen bij het lezen en voorlezen. Een groep enthousiaste vrijwilligers, de Bibliotheek, Daan Nijman en leerkrachten en (lees)ouders trekken deze kar.

De deelnemende scholen aan dit voorleesproject zijn: De Marke, de Hoeksteen, het Hoge Holt, de Tandem, het Spectrum en De Parel. Het doel is jonge kinderen leesplezier bezorgen door goede boeken te kiezen die aansluiten bij hun interesses, hobby’s, sport, humor en fantasie.

Verschillende activiteiten per school
De kinderen en vrijwilligers werken in kleine groepjes en elke school legt een eigen accent. Bij het speciaal onderwijs is er bijvoorbeeld een groep van tien kinderen uit verschillende groepen, waar ze elke week voorlezen uit Ettertjes of uit hun lievelingsboek. Het Spectrum koos per maand thema’s zoals Boekendate - je kiest een ingepakt boek dus spannend wat eruit komt-, Annie M.G. Schmidt, Roald Dahl of WK-vrouwenvoetbal. Ook op de Marke en De Parel was er volop aandacht voor de beginnende lezer. Met veel plezier en gezelligheid zijn boeken voorgelezen, besproken en uitgelegd waar nodig, en Hoera-vlaggetjes ingevuld met ‘We hebben er weer een lezer bij.’

Op de Hoeksteen en de Tandem is er extra aandacht voor kinderen van nieuwkomers/vluchtelingen die de Nederlandse taal nog moeilijk vinden. Ook wordt er in een paar gezinnen thuis voorgelezen en zo mogelijk met de ouders erbij. Kinderen gaan met vrijwilligers naar de bibliotheek voor een gratis lidmaatschap en zij stimuleren ze wekelijks boeken te kiezen en te ruilen.

Eind mei wordt deze eerste pilot afgesloten en een volgend seizoen kunnen ook andere basisscholen zich aanmelden om mee te doen. Deelname is ook mogelijk voor alle dorpen in de gemeente Noordenveld.
Eindfeest

Ter afsluiting organiseren de HOERA-vrijwilligers een spetterend HOERA EINDFEEST op de Albertsbaan/Muziekkoepel in Roden op 25 mei van 14 uur tot 15.30 uur voor alle kinderen, ouders, leerkrachten en sponsoren. Er zijn veel leuke activiteiten zoals een verteltheater Dr. Proktor Schetenpoeder, dansen en zingen met een rapper, voorleesactiviteiten met de politie, manege, EHBO, dierenambulance, voorleesoma, voorleeskampioen, sporters, en gekke boekfiguren.
Verder zijn er nog wat kleine verrassingen om uit te delen en worden de zes deelnemende scholen en de leerlingen van groep 3 en 4 in het zonnetje gezet om de behaalde resultaten te vieren. Iedereen is van harte welkom! Neem je klasgenoten, vriendjes, ouders en opa’s en oma’s gezellig mee.
Tot slot willen wij onze sponsoren van harte bedanken voor hun bijdrage om dit feest tot een geslaagd festijn te maken. De Bibliotheek, Daan Nijman, De Noordenveldse Uitdaging, Jumbo Roden, Dance Devotion Roden, Fitnesscentrum Roden, de Zakenkring Roden, Museum Kinderwereld, Noordenveld Leest, Boekenmarkt.
Foto aangeleverd.