Het weekend van 17, 18 en 19 mei 2019 is het weer feest in Altena , dan  staat er voor de 19e keer de traditionele kermis met diverse activiteiten voor jong en oud op het programma,  met op zondag 19  mei de Oldtimerdag en Lentefair en het Noord Nederland kampioenschap Bodypainting ( NNKB, organisatie Tanja Hommes van Beauty en Fun). 

De start van de kermis is op vrijdagmiddag 17 mei om 16.00 uur, waarbij vooral de zweefmolen zeer in trek is bij de jonge en iets oudere jeugd. Dit jaar is er voor de kleinsten een nieuwe attractie, de kinderdraaimolen "De Stoomtrein".  UIteraard ontbreken een schiettent en een snackwagen niet. Velen verheugen zich al op de al even traditionele, in Altena en omstreken wereldberoemde oriënteringsrit voor auto's . Deze puzzletocht  , bedacht en uitgezet door Pieter Hogerman  is, indien men de aanwijzingen goed leest en opvolgt een " makkie". Dat velen aan het eind van de rit met veel strafpunten terugkomen in het Dorpshuis in Altena, ligt  niet aan de moeilijkheidsgraad, maar aan het verkeerd interpreteren van de tekst en het net iets  te veel " vooruit' denken.  Degenen die deze uitdaging wil aangaan en willen aantonen dat het inderdaad geen enkele moeite kost om foutloos te rijden, kunnen zich vrijdag 17 mei vanaf 18.00 uur inschrijven in het Dorpshuis, de eersten starten om 18.30. Deelname kost €5,- per auto of deelnemer. Na afloop is de prijsuitreiking in het Dorpshuis en daar zal het onder het genot van een drankje nog lang gezellig blijven.

De kermis gaat zaterdag 18  mei vanaf 14.00  uur weer " los” , en aan het begin van de avond is er als activiteit het Hooivorkdarten . De inschrijving is vanaf 18.30 , deelname is zowel voor de jeugd als voor de volwassenen.  Vanaf 21.00 tot 01.00 uur is het feest in het dorpshuis met muziek van de partyband Ideaal XXL met Melissa Smilda,  waarbij de toegang gratis is . Een zeer speciale act tijdens de optredens  is een demonstratie van Neon Painting , als opwarmer voor het Noord Nederlands Kampioenschap Body painting op zondag!. Met speciale bodypaint worden de zwart geverfde modellen staande voor een zwarte achtergrond langzamerhand zichtbaar voor het publiek!.

Dan de zondag: Op zondag 19 mei is het enerzijds oldtimerdag en anderzijds de Lentefair. en Body painting. Het is een samenkomen van (oude ) tractoren en landbouwvoertuigen  ,auto’s , brommers en motoren en standhouders met allerlei (streek) producten  en de modellen voor het bodypainten . Betreffende de oldimerdag, iedereen met een oldtimer kan aan de oldtimerdag meedoen . Omstreeks 10.00 verzamelen,  en dan om ca. 11.30 een rondrit door de omgeving van o.a.  Altena ,Lieveren en Peize. De Heren en Dames tractorchauffeurs kunnen hun stuurmanskunsten ’s middags nog tonen middels een behendigheidswedstrijd , die start om 14.00 uur.  . Voor de 6e keer in Altena  wordt  op de zondag de Lentefair  gehouden. De organisatie is dit jaar voor het eerst  in handen van  Greetje Faber uit Altena . Er zijn standhouders met een breed assortiment als home- en deco-artikelen, bloemen en planten, sieraden, handgemaakte cadeaus, oude ambachten (Inmiddels staat de teller op meer dan 55 kramen), en voor de inwendige mens is er een culinair plein met diverse foodtrucks aanwezig. Bij het culinaire plein verzorgen Burlesco and Friends voor een gezellige sfeer met acordeonmuziek. Dit gezelschap bestaat uit 5 accordeonisten, met een drummer. 

De lentefair is geopend tussen 11.00 en 17.00 uur., Zoals in het begin al vermeld en de speciale act tijdens  de muziekavond op zaterdag, organiseert Tanja Hommes op zondag het Noord Nederlands Kampioenschap Bodypainting . Hiervoor hebben zich al 16 teams opgegeven, met een zeer  internationaal deelnemersveld ( o.a. Denemarken, Duitsland, Litouwen)  . De wedstrijd vind plaats in het dorpshuis , met zowel traditionele bodypainting alsmede middels airbrush. Vanaf 10. 00 uur is de wedstrijd geopend voor het publiek, de prijsuitreiking zal zo rond de klok van 16.30 zijn. Voor wie nog meer informatie wil en zich nog wil opgeven , kijk even naar onze facebookpagina, https://www.facebook.com/FeestweekAltena/.