LEEK - Vandaag woensdag 16 april is het landelijk de gezonde schoolkantine dag. De Lindenborg (Leek) kreeg vanmiddag om 13.30 uur een gouden schaal uitgereikt vanuit het voedingscentrum. Op de foto in de kantine van de Lindenborg krijgt Naomi Jansen (cateraar), uit handen van Diana Peters (voedingscentrum) de schaal uitgereikt.

Op dinsdag 16 april, de dag van de gezonde schoolkantine, mocht Naomi Jansen de gouden schaal ontvangen voor haar Vital4Skool-kantine in Leek. De gouden schaal ontvangt Jansen snel na haar start als ondernemer.

Vanaf de start zet Naomi in op gezonde voeding. “In januari kreeg ik al gelijk een telefoontje van Diana Peters van het Voedingscentrum dat zij wilde langskomen om even te kijken. Toen heeft ze mij heel veel tips en advies gegeven”, aldus de onderneemster. “Ook vertelde ze over 16 april de dag van de gezonde schoolkantine. Het leek mij leuk om deze dag als doel te hebben om de kantineschaal te mogen ontvangen.”

De gouden schaal
Ontvangt een kantine de gouden schaal dan biedt het meer dan 80 procent producten aan die een betere keuze zijn. Op deze wijze stimuleert het Voedingscentrum gezond eten onder jongeren. Betere keuzes zijn bijvoorbeeld het aanbieden van suikervrije dranken en volkoren broodjes in plaats van witte bolletjes.

Met de gouden schaal heeft Jansen direct de toon gezet voor haar onderneming. “Het is toch een leuke prestatie dat je de kantine tot op het hoogste niveau tilt met je gezonde producten. Dat is voor mij een bevestiging dat het niet zomaar een kantine is, maar dat er bewust nagedacht wordt over voeding.”

Vital4Skool en gezonde voeding
Dat juist Naomi zo snel na haar start een gouden schaal in de wacht heeft gesleept, hangt onder meer samen met haar keuze voor de franchiseformule Vital4Skool. Deze formule is een dynamische schoolcatering met eten en drinken dat lekker en gezond is.

Jansen is binnen haar kantine ook bewust bezig om met de leerlingen in gesprek te gaan over gezonde voeding. “De leerlingen die iets komen kopen vinden de producten goed. Tuurlijk krijg ik ook de vraag over frikandelbroodjes. Dan vertel ik ze het concept en dat begrijpen ze ook wel weer.”

Voor de komende periode zet Naomi Jansen nog een stapje verder om leerlingen gezonde producten aan te bieden. “In mei en juni wil ik zelf ijsjes maken met vers fruit erin. Dit ziet er heel leuk uit en het is gezond en lekker. Als het mooi weer wordt zijn de smoothies ook weer superleuk natuurlijk!”
Meer info staat op; gezondeschoolkantine.voedingscentrum.nl

Op de foto: Peter Frans (afdelingsdirecteur), Naomi Jansen (cateraar), Diana Peters (voedingscentrum)