RODEN - De landelijke zaaidag op 22 april wordt gehouden om 9.30 uur bij de Mensingheweg 6a in Roden, en bij de Poolster in Nieuw-Roden. Het tijdstip bij de Poolster is nog niet bekend, maar dat hoort u bij opgave.

Aan de kinderen in Roden vragen we: Help jij ons mee om de bijen en vlinders te redden? De bij is maar heel klein, maar heel erg belangrijk voor ons allemaal. Als ze verdwijnen hebben we een heel groot probleem. Want zij zorgen voor de bestuiving van bloemen. Zonder bijen komen er geen peren, appels en aardbeien. Wij gaan de bijen helpen, doe je mee?


Eerst gaan we eieren zoeken en daarna zaad zaaien, waar veel mooie bloemen uit gaan groeien. Kinderen (of hun ouders) graag opgeven bij IVN Roden, ivn.roden@gmail.com, of Anita van der Noord, anitavandernoord@gmail.com. Zo langskomen mag ook.

De zaaidag is het startsein voor de activiteiten die Heel Noordenveld Zoemt gaat organiseren. Er hebben zich al minstens 15 mensen gemeld die hun tuin of veld willen laten inzaaien voor de bijen en insecten. Het najaar is het beste moment om dat te doen. We zoeken nog naar meer deelnemers die tuinen of velden ter beschikking hebben en die zich willen inzetten voor bij-vriendelijk beheer, het bouwen en plaatsen van bijenhotels et cetera. Wij horen graag van u!