BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Nieuw-Roden - Nieuw-Roden heeft zondag een eenvoudige overwinning geboekt op laagvlieger Kwiek uit Hoogezand. Het uitduel werd trouwens wel verloren, na een off-day van Nieuw-Roden.

Dit mocht Nieuw-Roden zondag niet weer overkomen. Het team begon ook met een sterk overwicht op het veld. Vooral was het achterin beter georganiseerd dan de wedstrijden van afgelopen weken die uit werden verloren. Marcel Kuiper zat lekker in zijn vel een strooide met pass-jes richting de aanvallers Wilco Drent en Thym van Nimwegen. Deze laatste moest het veld al vroeg verlaten door een hamstring blessure. Hij werd vervangen door Edwin Ubels. Even later schoot Wilco Drent de verdiende 1-0 binnen voor Nieuw-Roden. Net voor rust kreeg Nieuw-Roden een hoekschop. Deze werd genomen door Niels Kalfsbeek. De bal werd scherp voor het doel geschoten en opnieuw was het Wilco Drent die hem bij de tweede paal kon intikken. Met een 2-0 voorsprong gingen de blauwhemden ook de rust in.

In de 2e helft veranderde er weinig aan het speelbeeld op het veld. Nieuw-Roden had opnieuw een groot overwicht, alleen wist het de kansen die ze kregen niet te benutten door het goede optreden van keeper Dennis Dijk van Kwiek. Hij redde zeker 2 honderd procent kansen voor zijn ploeg. Toch was het good old Peter Woldendorp die in de 2e helft Kwiek definitief op de knieën kreeg 20 minuten voor tijd. Hij kwam alleen af op keeper Dennis Dijk en schoot de bal beheerst de netten in. Net voor tijd mocht Wilco Drent zijn hattrick maken op een assist van Edwin Ubels. Door de hattrick van Wilco Drent is hij de nieuwe lijstaanvoerder voor de DitisRoden Gouden Schoen, topscorer van Noordenveld met 19 doelpunten.

Nieuw-Roden revancheert zich tegen Kwiek en stijgt hiermee naar de 5e plaats op de ranglijst.

Man van de wedstrijd: Arnold Gooyert