Vrijdagavond 12 april speelde Leekster Eagles de laatste wedstrijd van de competitie 2018-1019. Het was tijdens de tweede periode druk bovenin; er waren maar liefst drie teams die eventueel in aanmerking konden komen voor de nacompetitie en dus was een verlenging van voornoemd seizoen geheel in handen van de spelers van Leekster Eagles.
Nu staat Marlene 2 niet heel hoog aangeschreven, maar toch... het is zaalvoetbal en Marlene 2 kan een lastige ploeg zijn.

Met de jarige jeugddebutant Chris Klooster onder de vleugels begonnen de Eagles voortvarend tegen de relatief jonge ploeg van Marlene. Na vijf minuten speeltijd was het Erolind Derguti die het eerste doelpunt op zijn naam mocht zetten. Vier minuten later passeerde Amine Ayouaou de keeper van Marlene 2. Nadat Karim Layeb met 12 minuten speeltijd ook zijn stempel op de wedstrijd had gedrukt stond het 0-3. Twee minuten voor de rust wist Marlene 2 via een speler van Leekster Eagles te scoren en het was 3-1.

Na de rust was het wederom Leekster Eagles die het spel maakte en het was Erolind Derguti die nogmaals wist te scoren. Met daarna nog twee doelpunten van Karim Layeb was de stand 1-6. De Eagles begonnen wat slordiger te spelen en het was Marlene die daar gretig gebruik van wist te maken. In de laatste vijf minuten wist Marlene twee keer te scoren en daarna was de wedstrijd gespeeld.

Met een eindstand van 3-6 en wisten de Eagles zich van een plaatsje in de nacompetitie te verzekeren.