LEEK - Voor de basisscholen van Panhuys en Hasselbraam in Leek werd een honkbalclinic gegeven op de velden van VEV’67. Ongeveer 180 kinderen van de groepen 5 t/m 8 kwamen “aan slag”. Vanaf 5 slagstations werd er met zachte en harde honkballen geslagen van een paaltje.

De instructeurs waren Liesbeth Kooi ( junioren ), Jesper Martens ( senioren 1 ) en Renée van Borselen ( aspiranten ). Idse van der Donk en Wim Jan Wieringa hadden gezorgd dat alle materiaal op het veld aanwezig was. Vooraf hadden sommige kinderen het idee dat “aan een honkbal ding” niets aan zou zijn, maar na afloop werd er geroepen dat de honkbalclinic het mooiste was van alle georganiseerde activiteiten van die dag.

Het was een geslaagde dag en base- en softballclub Knights hoopt met deze clinic weer wat te hebben bijgedragen aan de bekendheid van honk- en softbal in het Westerkwartier. Voor een club, die al 32 jaar bestaat, is dit nog steeds nodig. De volgende promotionele demonstratie is op Pinkstermaandag op het Vredewoldplantsoen in Leek. Hier zal BSC Knights aanwezig zijn met de promotie bus van de KNBSB en kunnen mensen actief meedoen met enkele activiteiten.

Mochten er mensen zijn die geïnteresseerd zijn in de honk- en softbal sport stuur dan een e-mail naar secretaris@knightsleek.nl.
Of kijk op onze website www.knightsleek.nl

Op de foto: Groep 8 van de Hasselbraam samen met de instructeurs.
Foto: Idse van der Donk