RODEN - Vanaf half 11 vanmorgen kon er door de deelnemende motorrijders verzameld worden op de Brink in Roden. Het doel van de Egg Run 2019 is om geld in te zamelen voor Stichting Down Syndroom, nieuwe organisator Otto Huisman maakt later bekent hoeveel er totaal opgehaald is. Voor vertrek werd het woord gegeven aan Fred Wekema van GRIP, hij had eerder een trainingsdag georganiseerd speciaal voor dit goede doel. Hier door kon hij Otto een check overhandigen van €850.

Een motor die opviel was de blauwe motor met een Valk er op gespoten. Motorrijder Jos had er al 350km op zitten toen hij hier in Roden afstapte van zijn motor. En dat allemaal om dit goede doel te kunnen steunen. Rond de klok van 13:00 uur werden de motoren gestart en de Paashazen verzameld om eerst in défilé door het centrum te rijden waarna de groep zich opsplitste om naar zeven locaties te rijden. Met oud organisator Roel Kuper voorop en de nieuwe Paashaasbaas Otto Huisman als hekkensluiter ging men op pad.

Huisman vertelde nog voor het vertrek dat in 2020 de Egg Run zeker weer terug komt en het de bedoeling is om er een jaarlijks festijn van te maken. Wordt vervolgd!

Tekst Theo Kompier
Foto's Theo Kompier© en Roel Lubbers©