In de regio Groningen-Assen verhuizen elk jaar meer dan 10.000 mensen naar een andere woning. De gemeenten in deze regio willen graag beter begrijpen welke overwegingen en keuzes inwoners daarbij maken. Daarom laten zij KAW en I&O Research hier onderzoek naar doen. Zo ook de gemeente Noordenveld. De uitkomsten helpen om plannen voor bestaande en nieuwe woonbuurten beter af te stemmen op de wensen van toekomstige verhuizers.

De regio Groningen-Assen bestaat uit de gemeenten Assen, Groningen, Het Hogeland (alleen voormalig Bedum en Winsum), Midden-Groningen (alleen voormalig Hoogezand-Sappemeer en Slochteren), Noordenveld, Tynaarlo en Westerkwartier (alleen voormalig Leek en Zuidhorn).

Bent u de afgelopen vijf jaar verhuisd? Dan valt er binnenkort mogelijk een vragenlijst bij u op de deurmat. Daarin kunt u aangeven welke keuzes u maakte bij het zoeken van een woning en of u de woning heeft gevonden die u zocht. De gemeenten in de regio Groningen-Assen vinden het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen de vragenlijst invullen. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter de gemeenten plannen kunnen maken die aansluiten op de wensen van alle inwoners.

U kunt de vragenlijst op papier of via internet invullen. Dat kan tot en met zondag 12 mei. Onder de deelnemers worden een iPad en twintig bol.com-bonnen verloot. Als u de vragenlijst via internet invult, kunt u direct zien of u een prijs gewonnen heeft.