Roggel, 12 april 2019 - Het Gevangenismuseum heeft een derde plek veroverd bij de Regio Kids Awards 2019. GaiaZOO werd gekroond tot winnaar. Het was de eerste editie van de awards voor populaire uitjes met een sterke regionale binding, die georganiseerd werden door Bungalowparkoverzicht.nl. De variant voor volwassenen, de Regio Cultuur Award, werd dit jaar gewonnen door Vesting Bourtange.

Het Gevangenismuseum derde, GaiaZOO uit Kerkrade winnaar Regio Kids Award 2019

Het Gevangenismuseum in Veenhuizen is als derde geƫindigd in de strijd om de Regio Kids Award 2019, met een 8,8. Met een gemiddelde score van 9,0 is GaiaZOO gekozen tot het leukste uitje voor kinderen. Oyfo Techniekmuseum uit Hengelo staat op de derde plek met een 8,9.


Vesting Bourtange winnaar Regio Cultuur Award 2019

Met een 8,9 is Vesting Bourtange gekozen tot het leukste uitje voor volwassenen. Dit historische verdedigingswerk in Bourtange is populair bij haar bezoekers die zich even helemaal in de late middeleeuwen kunnen wanen. Op de tweede plek staat het Zuiderzeemuseum in de provincie Noord-Holland met een 8,7. Bevrijdingsmuseum Zeeland staat op de derde plaats met een 8,6.

Meer informatie over de Regio Awards 2019 is terug te lezen op de pagina Regio Awards 2019