RODEN – Op zondag 28 april kunnen kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar hun
handen uit de mouwen steken tijdens een creatieve schilderworkshop in Museum
Havezate Mensinge. Onder leiding van een professionele coach schilderen zij de
mooiste stillevens in de stijl van meesterschilder Henk Helmantel.
Een oud overhemd en een dosis creativiteit is het enige wat de jonge schilders mee hoeven te nemen naar deze leuke schilderworkshop. Om 14.00 worden de kinderen welkom geheten in het Koetshuis (Mensingheweg 7, Roden), waarna zij hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Met de verzamelde spulletjes en voorwerpen mogen zij hun eigen stilleven vormgeven.

En natuurlijk schilderen! Een professionele begeleider helpt hen hierbij. Om 16.00 uur is de workshop afgelopen en kunnen de kinderen hun eigen schilderij à la Helmantel mee naar huis nemen!

Helmantel in Mensinge
De schilderworkshop voor kinderen wordt georganiseerd in het kader van de tentoonstelling Henk Helmantel. De tentoonstelling Henk Helmantel is van 5 april t/m 15 september te bewonderen in Museum Havezate Mensinge. Naast landschappen en architectuur heeft wereldberoemde schilder Henk Helmantel (1945) veel stillevens geschilderd, waarvan een selectie op dit moment te zien is in Mensinge. Museum Havezate Mensinge is dankzij haar oorspronkelijke interieur en rijke verleden een prachtig decor voor zijn werk.

Meld je aan!
De schilderworkshop voor kinderen vindt iedere maand op zondagmiddag plaats. Dus kan je er nu helaas niet bij zijn? Niet getreurd! Ook op zondag 19 mei, 23 juni en 21 juli liggen er weer doeken, penselen en verf voor je klaar! Aanmelden voor deze workshop is wel zo fijn, want vol is helaas vol. De kosten voor de workshop zijn €7,50 per kind, dit is inclusief limonade en iets lekkers. Meedoen? Stuur een mailtje naar info@mensinge.nl. Oh, en vergeet je oude kleren niet!