Op 29 maart opende in K38 de expositie ‘ontmoeting met dementie’. Studenten van de Academie Minerva hebben mensen met dementie en hun naasten ontmoet en geportretteerd. De expositie toont de neerslag van hun ontmoeting. De expositie is nog te bekijken t/m 22 april in K38 van woensdag t/m zondag van 13.00 – 17.00uur (kosten €2,00). Tijdens de beide paasdagen is er ook live muziek aanwezig.

Naast deze expositie zijn er nog tal van activiteiten in K38.
Op vrijdag 19 april (19.30 – 21.30uur) is er een gedichtenavond met Arjen Boswijk. Hij vertelt over zijn ervaringen in Maartenshof met mensen met dementie en draagt voor uit zijn gedichtenbundel.

Op zaterdag 20 april (14.00 – 15.00uur) is er een workshop ‘Van levensverhaal tot levensboek’. Roelie Otter geeft informatie en inspiratie om een persoonlijk levensboek te maken. Beide activiteiten vinden plaats bij K38 en kosten €5,00, graag van te voren aanmelden via: dementie@kunstencentrumk38.nl

Buiten K38 zijn er ook nog diverse activiteiten, waarbij Welzijn in Noordenveld een verbindende rol speelt. Cliënten van Groenzorg Norg hebben zelf een expositie gemaakt, deze is te bewonderen in de bibliotheek in Norg (tijdens openingsuren). Op 16 en 25 april kunnen mensen met dementie samen met hun mantelzorger een speciaal bezoek brengen aan het Scheepstra Kabinet. Er zal dan in een
kleine groep een rondleiding worden gegeven. Aanmelden kan bij Alie Folkerts: alie.folkerts@planet.nl of 0646791410.

Ook in de Winsinghhof wordt aandacht besteed aan het thema dementie, door op 17 april de film ‘Leisure Seeker’ te draaien. De film vertoont een prachtig verhaal over een bejaard stel wat een laatste roadtrip maakt dwars door de Alzheimer heen. Deze start om 20.00uur (kaartverkoop via: www.theaterroden.nl).
Voor het volledige programma en alle activiteiten in het kader van dementie, kijk eens op de website van K38.