Roderesch – Op 9 april is het precies 60 jaar geleden dat Job en Willy elkaar het ja-woord gaven.

Hoe ze elkaar ontmoet hebben? Vroeger ging de jeugd altijd zondagsavonds dansen in Midwolde en bij Veze in Tolbert. Na het dansen zat “heel toevallig” de hengsel van Willy’s tas om de stoelpoot van Job. Op dat moment sprong de vonk tussen hun beide over. Job kwam via via achter het adres van Willy.

Meteen stuurde hij vanuit de kazerne in Vugt een kaartje, maar was zo slim om zijn adres er ook op te zetten. En ja hoor, Willy stuurde hem ook een kaart. Vanaf toen had de postbode het maar druk met het briefverkeer. Willy heeft alle brieven en kaarten nog steeds. Laatst hebben ze het nog eens terug gelezen met hun 3 dochters, hilarisch!

Al met al moest er 9 april 1959 getrouwd worden en kwam hun eerste dochter in september ter wereld, Lammy. Later werd hun gezin uitgebreid met nog 2 meiden, Hilda en Coby. Inmiddels nog 5 kleinkinderen en 1 achterkleinkind rijker.
Ze wonen nog prima in hun mooie zelfgebouwde huis aan de Esweg in Roderesch.

s’Morgens wakker worden van het gefluit van de vogeltjes, aan de rand van het bos, wat wil je nog meer? Ze hopen hier nog jaren samen van te kunnen genieten.

Loco burgemeester/ wethouder Henk Kosters kwam het bruidspaar persoonlijk feliciteren met een prachtig boeket. Onder het genot van een bakje koffie en een gebakje kwamen al deze mooie verhalen uiteraard ter sprake.