RODEN - Willie en Ria Schepers zijn vandaag een gouden paar. 19 jaar waren ze toen ze elkaar hebben ontmoet in een cafetaria in Weiteveen, waar Ria woonde. Willie kwam uit Emmer-Compascuum. De vonk sloeg over, ze werden een paar en die vonk die bleef. Het ja-woord werd gegeven op 10 april, 50 jaar geleden.

50 jaar samen
Willie veel en vaak van huis. Vrijwilliger bij Voetbalvereniging Roden en daar inmiddels een vast baken. Wat er gedaan moet worden doet hij. Hij is van vele markten thuis. Je kunt hem er vaak alle dagen wel vinden. Als buurman in de straat een man met gouden handen. Vele huisjes zijn samen met hem verbouwd. “Willie kun je even helpen?” En hij komt eraan en helpt waar hij helpen kan.
Ria nog steeds als baken in huis voor man, kinderen en aanhang. Mee-eten? Geen probleem! En de koffie staat er altijd klaar. Een warme en fijne vrouw, moeder en oma. Gezelligheid alom!

Hij zijn vrijwilligerswerk hier en daar. Zij haar geniet momentjes in de kringloopwinkels. Het aanschuiven van de kinderen aan de etenstafel. Samen een ijzersterk koppel!

En het geheim van 50 jaar? Gewoon elkaar een beetje vrijheid gunnen!

Foto's Anne Rutgers©
Ook gefeliciteerd namens het team van DitisRoden.