Vanmorgen heeft wethouder Kirsten Ipema de open inloopochtend in Bibliotheek Roden geopend. In april staat het thema ‘Ontmoeting met Dementie’ centraal in de gemeente Noordenveld. De bibliotheek wil hier aandacht aanbesteden door drie open inloopochtenden te organiseren.

 

Tijdens de eerste inloopochtend kon er genoten worden van een voorstelling van Anna Oppenhuizen en was het mogelijk om een selectie van materialen uit de Dementheek bekijken. In totaal waren er 15 geïnteresseerde bezoekers waarvan de meeste bezoekers wandelend vanuit De Hullen waren gekomen. De bezoekers genoten zichtbaar van de herkenbare muziek en dans van Anna Oppenhuizen, er werd nog meegezongen en er was geen bezoeker die geen lach op z’n gezicht had.

 

Woensdag 17 april is de tweede inloopochtend en deze staat in het teken van ervaren en informeren. De inloopochtend start om 9.30 uur, tijdens deze inloopochtend kan men de materialen uit de Dementheek bekijken, films over de tram in Roden bekijken of de krant lezen. Ook is er iemand aanwezig van het Alzheimercafé om vragen te beantwoorden. Daarnaast stelt de gemeente Noordenveld van 9.00 - 14.00 uur een VR-bril (virtual reality) beschikbaar waarmee men zelf kan ervaren waar mensen met dementie in het dagelijks leven tegenaan lopen en hoe de omgeving op hen reageert. Een sessie met de VR-bril duurt in totaal 35 minuten (korte introductie, de dementiefilm en een nagesprek). Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus aanmelden is noodzakelijk.