Noordenveld -Vanuit DSTV Peize als STATERA Nieuwroden deden afgelopen zaterdag teams mee aan de Nederlandse Kampioenschappen Clubteams groepsspringen in Nieuwleusen. Beide verenigingen gingen een samenwerking aan met Be Quick uit Franeker. Het DSTV/Be Quick juniorteam won brons en het seniorteam van Statera/Be Quick won Zilver.

Een erg knappe prestatie. Vooral omdat Statera nog nooit eerder deelnam in de categorie senior C niveau tijdens het groepsspringen. De teams streden beide op 4 onderdelen, waarvan de beste 3 meetelden voor de eindscore. Er werd gestreden op minitramp, minitramp pegases, minitramp tafel en airtrack. Bij beide teams kwam het onderdeel airtrack te vervallen. Op tafel zetten beide teams een sterke score neer. DSTV en Statera lieten als enige teams de score van tafel gelden.

Er kan weer tevreden terug gekeken worden door de twee drentse verenigingen!

Op naar de volgende wedstrijd. Voor de DSTV-ers een thuiswedstrijd. Op zaterdag 20 april wordt namelijk het DSTV-toernooi individueel springen gehouden in de sporthal in Peize. Er zullen een kleine 100 deelnemers vanuit Friesland en Drenthe deelnemen aan dit toernooi. Op zowel recreatief als topniveau zal worden gestreden om de felbegeerde medailles. Wilt u ook een kijkje komen nemen naar deze sporters die flink vaak over de kop zullen gaan? U bent van harte welkom! Voor 2 euro (kinderen t/m 12jr. 1 euro) bemachtigt u een plaatsje op de tribune.