Roden - Tijdens de gratis cursus Klik & Tik leer je werken met de computer en het internet. Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Het internet is van alle gemakken voorzien én bereikbaar voor iedereen. Het is daarom handig als je de basis kent. In eigen tempo ga je aan de slag zodat je minder afhankelijk wordt van anderen en begrijpt hoe de computer en het internet werken. De cursus start op vrijdag 3 mei en op dinsdag 7 mei en bestaat uit zes bijeenkomsten per cursist.
Inhoud van de cursus
Klik & Tik bestaat uit drie modules. De module ‘De basis’ is voor mensen die nauwelijks (of nog nooit) met een computer hebben gewerkt. In deze module leren deelnemers over de computer, het toetsenbord en het werken met een muis. De tweede module, ‘Het internet op’, is voor mensen die af en toe met een computer hebben gewerkt en meer over het internet willen leren. In de derde module ‘Samen op ’t Web’ kunnen cursisten leren over de sociale media: Facebook, Whatsapp, Skype en Instagram.
Praktische informatie
Bibliotheek Roden organiseert de cursus Klik & Tik op dinsdagavond en vrijdagavond van 19.30 uur – 21.30 uur en bij voldoende belangstelling op dinsdagochtend van 10.00 uur – 12.00 uur.
De cursus is gratis en een lidmaatschap van de Bibliotheek is hiervoor niet verplicht. Aanmelden kan bij Bibliotheek Roden, telefonisch via 088 0128245 of in de Bibliotheek Roden.