Leek - De rechtbank in Groningen heeft maandag een 67-jarige man uit Leek veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. De man heeft van begin 2016 tot eind 2017 bijna 54.000 euro van zijn ex-geliefde gestolen en vergokt.

De uitspraak is gelijk aan de eis van de officier twee weken geleden. De rechtbank vindt dat de Leekster naast de straf ook de 50.000 euro terug moet betalen aan zijn ex-partner, een man uit Haren.

Stiekem pinnen
In anderhalf jaar tijd maakte de Leekster tienduizenden euro 's over van de spaar- naar de betaalrekening van het slachtoffer. Hij gebruikte daarvoor zonder toestemming diens bankpas. Het pinnen deed de Leekster stiekem, soms terwijl het slachtoffer in bad lag.

Hij ging dan in de auto van het slachtoffer naar banken in Drenthe, Friesland en Groningen om te pinnen. Het geld verbraste hij in gokhallen in Beilen, Hoogeveen, Groningen en Leeuwarden.

De zus van het Harense slachtoffer ontdekte dat er veel geld van haar broers rekening was verdwenen. Het slachtoffer deed daarop aangifte.

Relatie sinds 2013
Sinds 2013 hadden de Leekster en het Harense slachtoffer een relatie. Er zou in deze periode meer dan 145.000 euro van de rekening van de Harenaar zijn verdwenen, maar tot nog toe ontbreken daarvoor harde bewijzen.
Bron RTVDRENTHE