LEEK - Het bestuur ven honk- en softbalclub Knights uit Leek had voor de start van de honkbalcompetitie bedacht dat alle teams hun eerste thuiswedstrijd op sportpark Rodenburg in Leek zouden spelen.

Daarom begonnen de pupillen ( 8 t/m 12 jaar ) zaterdag aan hun eerste wedstrijd. Het was ’s morgens nog aan de koele kant, maar dat was niet te merken aan het aantal bezoekers. Het werd een spannende wedstrijd. De tegenstander, Drachten Diamonds, was niet opgewassen tegen het jonge team van BSC Knights. BSC Knights won de wedstrijd met 13 – 3. Hierna de wedstrijd van de junioren ( 16 t/m 20 jaar ). Onder coaching van spelers van senioren 2 werd de wedstrijd tegen Pioneers uit Assen met 15 – 6 gewonnen. De laatste wedstrijd van zaterdag ging tussen de aspiranten ( 13 t/m 15 jaar ) van BSC Knights tegen het zeer sterke team van Blue Devils uit Meppel. Dit team, die al langer samenspelen, was veel te sterk voor de aspiranten van BSC Knights.
De wedstrijd eindigde in een 4 – 18 overwinning voor de Blue Devils.

De zondag, met mooi honkbalweer, werd geopend door senioren 2 tegen een zeer sterk team van Blokes uit Veendam. Maar op de zondagmorgen was heren 2 kansloos tegen een sterk Blokes uit Veendam. Het werd 0-17 waarbij Dirk Donkerbroek en Jean Paul Hijl de enige honkslagen sloegen.

Zondagmiddag was het hoogtepunt het jonge Knights 1 nieuwe senioren team van BSC Knights tegen een goed spelend team van Pioneers uit Assen. Het team begon wat gespannen aan de wedstrijd en Pioneers nam dan ook een 1-0 voorspong in de tweede inning. In de derde inning werd de score verdubbeld naar 2-0. In beide gevallen waren het onverdiende punten na veldfouten. In de vijde inning kwam Pioneers in deze spannende wedstijd zelfs op 3-0. In de zesde en laatste slagbeurt had Knights dus nog één kans om de stand in het voordeel om te buigen.

Daar leek het eerst niet op. De eerste twee slagmensen gingen uit. Bij twee uit werden er echter door Peter ten Raa en Floris meijer een honkslag geslagen, terwijl Jesper Martens en Robby Popken met vier wijd op het honk kwamen. De stand was ondertussen 3-3 toen coach Rutger Meijer een hit-and-run gaf aan honkloper Floris Meijer en slagman Lorenzo Oldersma. Beiden deden precies wat nodig was. Floris begon te rennen, terwijl Lorenzo een mooie honkslag sloeg. Floris kon Walk off het winnende punt scoren: 4-3. Werpers waren Martijn van der Donk (3 innings, 6x 3 slag, 2x 4 wijd en 3 honkslagen tegen) en Jordi Oosterbeek (3 innings, 4-1-2).

Al met al een zeer geslaagd weekend met prima honkbal. LETS PLAY BALL

Volgende week zondag om 11.00 uur speelt Knights 2 thuis tegen Pioneers en om 14.00 uur Knights 1 thuis tegen Northern Stars (Leeuwarden).

Mochten er mensen zijn die geïnteresseerd zijn in de Honk- en softbalsport neem dan contact op met secretaris@knightsleek.nl
Foto's Idse van der Donk©
Hoofdfoto Knights 1
Verslaggeving tijdens de wedstrijd Rene Veenstra