Vastgezet Bericht.

BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Ureterp - In het Friese Ureterp speelde Roden zondagmiddag de altijd lastige uitwedstrijd op het sportpark "De Griene Geide" tegen de plaatselijke voetbalvereniging Oerterp.

En lastig dat was het zeker, al kwam dat met name door toedoen van Roden zelf. Vooral voor de rust werd Oerterp van het spreekwoordelijke kastje naar de muur gespeeld. Het lukte Roden echter niet de vaak dotten van kansen om te zetten in een doelpunt. In de tweede helft in feite hetzelfde beeld alhoewel in die periode het zeer stevig spelende Oerterp (5x geel voor de Friezen! (En Roden geen enkele prent!)) iets meer aandeel in de wedstrijd kreeg. En zoals dat wel vaker gaat; "als jij niet scoort, dan doet de tegenstander het wel".

En zo scoorde Teake van der Hoek voor Oerterp in 56e minuut, geheel tegen de verhouding in dus, de 1-0 tegen de touwen. Drie minuten daarna lukte het Roden dan eindelijk de bal over de doellijn van Oerterp te krijgen. Daar was wel een vrije trap voor nodig. Rutger van der Laan schoot de bal van net buiten het strafschopgebied rechtstreeks in het doel van keeper Geale Couperus, 1-1. Daarna waren er nog prima mogelijkheden voor Roden om de winst binnen te slepen (o.a. 2 ballen op de paal), maar het bleef voor Roden een middag van de gemiste kansen.

Conclusie: onnodig puntenverlies in de strijd om de koppositie. Er veranderde overigens niet veel in de stand in 2K. Helpman en LSC 1890 speelden tegen elkaar gelijk, alleen LAC Frisia en Hoogezand kwamen wat dichter bij door hun wedstrijd te winnen. Zondag 31 maart a.s. speelt Roden wederom uit en wel in het Friese Koarnjum tegen De Trije Dwarpen, DTD, aanvang 14.00 uur.