BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

#voetbal - In een matige wedstrijd thuis tegen de één na onderste, VAKO in de 3e klasse B, kon Nieuw-Roden, met name in de eerste helft, de gasten uit Vries zondagmiddag niet imponeren.

Geschreven door DitisRoden.nl/Albert Gelling

1e helft
Toch was het Nieuw-Roden in de 9e minuut na het beginsignaal van de in het verdere verloop van de wedstrijd uitstekend leidende scheidsrechter Gooitzen van der Singel bijna op voorsprong kon komen, was het niet dat Robin den Hollander, net even tekort kwam op een messcherpe voorzet van Niels Kalfsbeek.
Vijf minuten later kwam Nieuw-Roden goed weg via een dieptepass op de bewegelijke André Manzeza, deze de bal snoeihard op de paal van doelman Femko de Vries zag belanden. Dezelfde Manzeza zag in de 17e minuut zijn schot net aan de voor hem verkeerde kant van de paal gaan. Nieuw- Roden was gewaarschuwd en moest in VAKO zijn meerdere erkennen toen André Manzeza ook nog in de 27e minuut via een prachtige omhaal keeper Femko de Vries bijna verraste, echter de sluitpost van Nieuw-Roden redde magistraal. In de 30e minuut kwam Nieuw-Roden op een voor VAKO knullige manier op voorsprong. Door een terugspeelbal van één de verdedigers van VAKO op keeper Cas van der Wijst, hobbelde de bal door een mistrap van de VAKO keeper, tergend langzaam over de lijn van het VAKO doel. 1-0 tegen de verhouding in. (Hetzelfde overkwam zaterdagmiddag op dezelfde plek de dames 1 keeper van Vitesse tegen de dames 1 van Nieuw-Roden). Vlak voor het rustsignaal werd de stand in evenwicht gebracht door aangeven op rechts van (weer) André Manzeza op de vrijstaande Patrick Steenbergen, die op korte afstand keeper Femko de Vries volkomen kansloos liet en de 1-1 voor zijn rekening nam.

2e helft
Na een overtreding in de verdediging van Nieuw-Roden net buiten de zestien, was het in de 49e minuut Tim van Huffelen, de vrijetrap specialist van VAKO, die met een perfecte vrije trap keeper Femko de Vries het nakijken gaf, door de bal loepzuiver in de rechter bovenhoek schoot. 2-1. Nieuw-Roden kon niet echt een vuist maken tegen het opportunistisch spelende VAKO, die voortdurend het voortouw nam in de wedstrijd. Momenteel voetbalt Nieuw-Roden met een aantal, overigens verdienstelijke A-junioren in de ploeg. Zo verving Kyle van der Veen, Niels Kalfsbeek in de 54e minuut en kwam de 16 jarige Thym Nimwegen (de zoon van) in de slotfase nog in de ploeg voor Robin den Hollander. Kyle van de Veen bediende in de 77e minuut Jurriaan Kampen op maat, echter diens schot verdween rakelings voorlangs het VAKO doel. In de 79e minuut scoorde Wilco Drent, vanuit een scrimmage, zittend de 2-2 op een miraculeuze wijze, waar vriend en vijand elkaar verbaast aankeken na deze gelijkmaker. Hierna ontspon zich nog een hectische eindstrijd tussen beide ploegen met enkele spannende momenten, met name voor het doel van VAKO o.a. kopbal doelpunt van Wilco Drent afgekeurd vanwege vermeend buitenspel op aangeven van de grensrechter. Arnold Gooyert zag zijn afstandsschot nog rakelings over de kruising van het VAKO doel verdwijnen in de 90e minuut.
Scheidsrechter van der Singel zag zich genoodzaakt om ongeveer vijf minuten speeltijd er bij te trekken, mede vanwege vervanging van de geblesseerd geraakte grensrechter van VAKO die het stokje hierdoor noodgedwongen moest overdragen. In deze laatste vijf minuten werd het er qua voetbal van weerskanten niet beter op en de irritaties opliepen, maar door het duidelijke en kordate optreden van scheidsrechter Gooitzen van der Singel bleef alles keurig binnen de perken.

Gezien het totale spelbeeld van de wedstrijd, mocht het team Witlox van Nieuw-Roden niet mopperen en het team van trainer Allart Bouw van VAKO zal ongetwijfeld de korte terugreis naar Vries mopperend aanvaard hebben.

Man van de wedstrijd : Thomas van der Spoel