RODEN - Afgelopen zaterdag 23 maart speelden de beide Mastselecties van Noordenveld in Sportcentrum De Hullen tegen de selectieteams van Harich uit de gelijknamige plaats in de zuidwesthoek van Friesland.

Nadat Noordenveld 2 met 10-16 de winst aan de Friezen moest laten won het vlaggenschip van Noordenveld met 21-16 van de 1e selectie van Harich. Trainer/coach Matthijs Roelfsema in het programmaboekje: “Vandaag staan al weer de laatste thuiswedstrijden van de zaalcompetitie op het programma. Lange tijd stonden Noordenveld en Harich gelijk, maar de afgelopen weken heeft Harich verrassend punten laten liggen. Op basis van de stand moet het een overwinning voor Noordenveld worden, maar in de uitwedstrijd in Balk werd er met 20-16 van Harich verloren. Op basis van de vorige wedstrijd verwachten wij dan ook een tegenstander die vanaf het begin alles zal geven en de duels niet uit de weg zal gaan. Noordenveld wil blijven meedoen om de eerste plaats en zal op basis van goed spel en kwaliteit de wedstrijd naar zich toe willen trekken “.

De eerste treffer kwam op naam van topscorer Robin van Bolhuis , die een toegekende strafworp wist te verzilveren. Na de gelijkmaker bracht aanvoerder Anna de Boer de thuisploeg weer op voorsprong. Halverwege de eerste helft namen de Friezen met 4-8 de leiding, waarna Noordenveld door 4 scores op rij van Robin van Bolhuis, Jaap de Boer, Jasper Lütter en Amber Bangma de stand weer gelijktrok. “Wij hadden meer kwaliteit, maar doordat we meegingen in het spel van Harich bleef het verschil klein”. Ruststand 11-11.

“De 2e helft moesten we vooral verdedigend de fouten uit ons spel halen. Dat lukte heel goed, want Harich wist de eerste 25 minuten van de 2e helft maar 2 keer te scoren. Doordat er in één aanvalsvak moeilijk werd gescoord duurde het even voordat Noordenveld loskwam van Harich”. Na 10 minuten in de 2e helft namen de oranje tijgers door scores van Amber Bangma, Renate van der Woude en Romée de Rink een voorsprong van 3 doelpunten en toen kwam Noordenveld goed los. Het publiek werd getrakteerd op een aantal mooie doelpunten en Noordenveld won uiteindelijk terecht met 21-16.

“Helaas lijkt het kampioenschap niet meer haalbaar. Ondanks het feit dat Noordenveld volgende week nog tegen de koploper kan winnen en een beter onderling resultaat kan behalen. Waarschijnlijk eindigen we dan met ROG en De Parabool samen op de eerste plaats en dan telt het onderlinge resultaat tussen ROG en De Parabool ook mee. Uiteraard gaan we volgende week wel strijden voor die gedeelde 1e plaats”. Om ook op die 1e plaats te eindigen moet ROG winnen van het onder de degradatiestreep staande DTL uit Hantum. De laatste kraker in deze spannende KNKV 2e klasse B tussen de studenten van De Parabool en Noordenveld vindt plaats op zaterdag 30 maart om 16.45 in de ACLO-sportcentrum in het Groningse Paddepoel. Hieraan voorafgaand spelen om 12.40 uur De Parabool 4 tegen Noordenveld 3 en om 15.20 uur De Parabool 2 tegen Noordenveld 2.

Scores Noordenveld : Robin van Bolhuis (6), Renate van der Woude (4), Amber Bangma (3), Jasper Lütter (3), Anna de Boer (2), Jaap de Boer (2) en Romée de Rink (1).