Vastgezet Bericht.

ditisRODEN.nl krijgt nieuwe eigenaar...

Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

ONR moest zaterdag aantreden tegen kampioenskandidaat Helpman. De ploeg uit Haren heeft dit seizoen met een aantal ex spelers van Be-Quick een zeer goed, ervaren team. Thuis verloor ONR met 1-2 en waren de gasten toch ook wel een stukje beter.

Deze zaterdag begonnen de oranjehemden uit Roden lekker aan de wedstrijd. Verdedigend stond het goed. Voorin kregen ze echter geen kansen. De thuisploeg werd een keer zeer gevaarlijk, door een slippertje achterin. Tarick Kalfsbeek behoedde zijn team toen nog voor een  achterstand. In de zestiende minuut belandde een voorzet, of was het toch een schot, pardoes in de verre hoek en bracht Helpman op een 1-0 voorsprong. Tien minuten later verdubbelde ex ONR speler Willem Gootjes de stand met een prachtige vrije trap over de muur. Dat dit niet een toevalstreffer was, liet hij in de 45e minuut zien. Na een lichte overtreding gemaakt op de rand zestien, mocht hij vanaf ongeveer dezelfde plaats wederom aanleggen. Weer ging de bal met een prachtige boog over de muur in de korte hoek. ONR stond met 3-0 achter, terwijl ze het idee hadden goed mee te kunnen.

Na rust kreeg de ploeg uit Roden binnen 4 minuten wederom een goal tegen. Te gemakzuchtig uitverdedigen, werd direct afgestraft door de scherp spelende thuisploeg. Zou het zo doorgaan de rest van de tweede helft? Gelukkig niet. In de 58e minuut scoorde Leon Schievels zijn 14e van het seizoen. Een fraai getrapte vrije trap van Sander Ottens knikte hij keurig binnen met zijn hoofd. Zo werd de stand een beetje draaglijker. De spelers van ONR moeten wel de complimenten hebben voor hun inzet in de de wedstrijd. Ze gaven niet op, ondanks de tegenslagen. Dit werd ook beloond met een tweede treffer. Door goed doorzetten van Hendrik Rozema belandde de bal voor de voeten van Schievels en hij lobde de bal over de uitkomende doelman van Helpman. 4-2 met nog ruim twintig minuten te spelen. Zat er nog meer in? Ja, in de 89e minuut werd het zelfs nog 4-3. Wederom een vrije trap. Ditmaal genomen door de jonge Rik de Boer en wederom binnengekopt door Schievels. Of het nu kwam doordat Helpman wat gas terug nam of gewoon omdat de spelers uit Roden er nog alles aan deden en veel energie in deze sportieve pot legden, feit was dat er met nog wat bessuretijd nog een daverende verrassing in kon zitten. Zo ver kwam het echter niet. Behalve nog 1 mogelijkheid kwamen de mannen van de Hullenweg niet verder. Helpman speelde het professioneel uit, waardoor het bij 4-3 bleef.

Ondanks de nederlaag gaat de ploeg van Hendrik Timmer met zelfvertrouwen de komende twee lastige wedstrijden tegemoet. Eerst komt zaterdag 30 maart de nummer 3, ODV om 15.00 uur op bezoek. Op 6 april gaan de oranjehemden naar de nummer 2, Velocitas.