Leek - Deze avond stond een topper op het programma, KTP Nieuw Roden als koploper tegen de nummer drie op de ranglijst OS Lusitanos uit Amsterdam. De wedstrijden tegen OS Lusitanos zijn altijd lastige wedstrijden, het is een ploeg die routine koppelt aan een sublieme techniek. KTP timmert in deze competitie aardig aan de weg en staat net als vorig jaar alweer royaal aan de leiding. Bij winst vanavond zou KTP natuurlijk de koppositie behouden, maar wellicht nog belangrijker het zou dan ook de play-off bereiken om voor het zo fel begeerde landskampioenschap in de eredivisie te kunnen spelen.

KTP trekt het initiatief naar zich toe
Nadat de meisjes van de KTP Nieuw Roden voetbalacademie hun training hadden afgerond onder leiding van coach Andy de Jong was het tijd voor de wedstrijd van de avond. Voordat de wedstrijd zou beginnen werd er eerst een indrukwekkende minuut stilte gehouden uit respect voor het drama dat zich eerder deze week had afgespeeld in Utrecht. Daarna mocht de wedstrijd beginnen, KTP nam direct het initiatief en zette OS vast op de eigen helft. Al in de eerste minuut was het Grytsje van den Berg die draaiend om haar as, haar tegenstanders het nakijken gaf. Vanaf vijf meter gaf ze de keepster het nakijken en scoorde ze de 1 - 0. De speelsters van OS hebben het lastig met het spel van KTP zonder de bal, je hoort ze roepen:"Ze switchen om het leven, pas op!". Daar waar je zou verwachten dat OS nu wel wakker zou zijn en zou willen proberen terug in de wedstrijd te komen, ging KTP eigenlijk gewoon door in een moordend tempo. In de derde minuut van de wedstrijd haalde Amber Bandringa van zo'n meter of tien uit voor een hard schot. De bal werd slecht verwerkt en kwam zomaar weer voor de voeten van Amber terecht. Koel en zakelijk werd dit buitenkansje tegen het net gewerkt voor een luxe 2 - 0 voorsprong.

Sterke fase OS Lusitanos
De coach van de Amsterdammers stuurde zijn spelers meer naar voren om het spel van KTP te ontregelen. "Blijf staan roept hij!", en inderdaad OS kreeg KTP terug op haar eigen helft, maar de verdediging van KTP zat vanavond goed in elkaar en gaf geen krimp. In de zevende minuut werd een bal onderschept in de verdediging van KTP door goed jagen van OS. Met een fraai boogballetje werd de spits van OS vrij voor het doel van KTP gezet, het vizier van de spits stond niet op scherp, de bal ging rakelings over. Daar waar OS z'n kans niet greep, was KTP in dezelfde minuut messcherp. In de tegenaanval kwam Amber op een meter of tien in balbezit, het schot was goed geplaatst en de keepster van OS was kansloos. Na 10 minuten leek de wedstrijd eigenlijk al door KTP al in het slot te zijn gezet en al te zijn beslist.

KTP speelt onverstoorbaar
OS gaf alles om in de wedstrijd terug te komen, zelfs met stevige overtredingen was OS onmachtig tegen het onverstoorbare KTP. De scheidsrechters waren met drie gele kaarten voor OS nog aardig voor de Amsterdamse ploeg. Ondanks alles scoorde KTP in de laatste minuten van de eerste helft de 4 - 0, een snelle combinatie tussen Amber en Grytsje werd door de laatste zuiver rechts van de keepster van OS geschoten. Je zou bijna vergeten dat dit een wedstrijd was tussen twee topploegen van de eredivisie, OS had deze eerste helft wel erg weinig in de melk te brokkelen. Dit KTP leek zich vanavond weinig zorgen te hoeven maken, de vraag was of het in de tweede helft de score nog serieus willen opvoeren of was het tevreden met de drie punten?

Tweede helft voor de statistieken
In de tweede helft leek KTP toch wat gas terug te nemen en gaf het OS wat meer ruimte, OS kon daar weinig mee. OS ontbeerde deze avond de scherpte voorin, de kansjes die het toch af en toe wel kreeg waren niet aan hun besteed. En om eerlijk te zijn, als het er op aan kwam stond keepster Joukje van der Meer haar mannetje. In twee 1 op 1 situaties was zij onverslaanbaar. In de zevende minuut kwam Mariel Miedema over links op, ze won haar duel van haar verdedigster. Het harde schot betekende de 5 - 0 voor KTP, een werkelijk fantastisch doelpunt zoals zij dat alleen kan. In de 14de minuut van de tweede helft bracht de goed spelende Nikki Bosman de bij de tweede paal vrijstaande Aline van den Berg in stelling. Het felle schot bepaalde de eindstand tegen OS Lusitanos op 6 - 0.