BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Nieuw-Roden - Waar alle veldwedstrijden werden afgelast in Noordenveld kon er zondagmiddag toch gevoetbald worden in Nieuw-Roden tegen Amicitia VMC. Het veld lag ondanks de vele regen er redelijk tot goed bij. Af en toe gleed er wel een speler onderuit, maar dat was ook alles.

Nieuw-Roden begon goed aan de wedstrijd. Jurriaan Kampen sloeg in de 10e minuut al toe toen hij op een assist van Marcel Kuiper de bal binnen schoot na een prachtige aanval. Nieuw-Roden was de hele wedstrijd de betere ploeg, maar maakte af en toe wel wat foutjes. Zo ook in de 24e minuut toen Dennis Matulessy in eigen doel schoot à la Sven van Beek. "Ik raakte de bal helemaal verkeerd, overkomt me anders nooit", vertelde de aanvallende verdediger na de wedstrijd. Heel lang kon Amicitia er niet van genieten, want een paar minuten later scoorde Marcel Kuiper alweer de 2-1 door een schitterende lob over keeper Ingmar de Labije die te ver voor zijn doel stond. Jurriaan Kampen schoot tien minuten voor rust de 3-1 binnen na een assist van Marcel Kuiper vanaf de flank. Amicitia kreeg ook wel zijn kansjes, maar ging er slecht mee om. Zo ook Joost Gerds die in de 44e minuut de grootste kans van Amicitia om zeep hielp door de bal tegen keeper Femko de Vries aan te schieten.

Na rust bleef het spel aan beide kanten hetzelfde. Goed gevoetbald werd er niet, maar er werd wel gestreden. Amicitia sloeg in de 55e minuut toe na een scrimmage voor het doel. Door slecht verwerken van de bal in de verdediging wist Silke Korpershoek de bal onder het lichaam van keeper Femko de Vries door te schieten. De bal was niet onhoudbaar, maar ging er op miraculeuse wijze in. Het werd toen even spannend na de 3-2, want je zal net zien dat Nieuw-Roden een welverdiende overwinning uit handen ziet glippen. Een paar minuten voor tijd kreeg Marcel Kuiper een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Na een klein aanloopje schoot hij de bal feilloos door het midden van het doel van Amicitia. Met de stand van 4-2 en nog een paar minuten op de klok was de wedstrijd gespeeld. De kers op de taart kwam uiteindelijk van Niels Kalfsbeek. Hij wist de bal al glijdend hard diagonaal het doel in te werken van keeper Ingmar de Labije. Niet veel later floot scheidsrechter Wim Jagt de wedstrijd ten einde. De eindstand werd uiteindelijk 5-2. Nieuw-Roden staat nu op plek 5 op de ranglijst en Amicitia VMC kan zich op gaan maken voor de 4e klasse.

Man van de wedstrijd : Jurriaan Kampen