Stiens - KTP Nieuw-Roden moest vrijdagavond naar laagvlieger Avanti uit Stiens. Doordat Hovocubo afgelopen week definitief uit de competitie is gehaald, moest KTP Nieuw-Roden maar liefst 6 punten inleveren. Toch blijft Nieuw-Roden nog ver uit het zicht van nummer 2 op de ranglijst TPP uit Rotterdam, maar vervelend is het wel. Hierdoor is Hovocubo gedegradeerd en de laatste op de ranglijst aan het einde van het seizoen kan niet meer degraderen.

Nieuw-Roden had in Stiens niet zo heel veel moeite met de Friezinnen die vooral erg verdedigend voetbalde. Toch werd de wedstrijd in de eerste helft al beslist. Marije Procee scoorde voor Avanti in eigen doel op een voorzet van Nancy Loth, waardoor meteen de ban was gebroken. Vier minuten later scoorde Nikki Bosman door opnieuw een assist van Nancy Loth. Grytsje van der Berg wist daarna nog twee maal het doel te vinden net voor de rust.
Na rust bleef Avanti verdedigen om meerdere doelpunten te voorkomen. Nancy Loth probeerde nog de bal achter haar standbeen het doel in te werken na een strakke voorzet van Mariel Miedema, maar ze raakte helaas de paal. Wel was het 5 minuten voor tijd Martine Kooiker die de eindstand op 0-5 bracht.

Door deze winst blijft KTP Nieuw-Roden, met 6 punten voorsprong op nummer twee TPP Rotterdam, koploper in de eredivisie. De nummer 1 tot en met 4 spelen play offs om het kampioenschap van Nederland.