Peize - In een uitverkochte sporthal Peize heeft Futsal ONR 1 overtuigend concurrent Drs. Vijfje 1 van zich af weten te schudden. Na tweemaal 25 minuten voetballen stond er 4-0 op het scorebord!

Voor deze topper in de Topklasse F werd het volledige wapenarsenaal van de oranjehemden ingezet. Met maarliefst 6 wissels werd het een drukke bedoening op de bank. Dat ONR erop gebrand was de Groningers voor de tweede keer dit seizoen te verslaan werd gelijk vanaf het begin duidelijk. Een fel ONR gunde de gasten weinig ruimte om te voetballen en zat keer op keer kort in de duels.

Ook aan de bal was ONR goed, waardoor een aantal kansen werden gecreëerd. De ban werd gebroken door Jeroen Westra. Na een bekeken balletje vanaf de zijkant van Willem Gootjes wist Westra de bal tussen de benen van de keeper door te schieten en de 1-0 te noteren.
In een op en neer gaand wedstrijd kreeg ook Drs. Vijfje mogelijkheden. Echter zat er steeds een been tussen van óf de verdediging óf de uitstekend keepende Tarick Kalfsbeek.
De 2-0 viel uit een counter. Mats Wolthuis wist de bal te onderscheppen rond de middenlijn en vond Sven Buigholt. Met zijn tweeën werd de weg naar de keeper ingezet en na een balletje breed van Buigholt kon Wolthuis de bal eenvoudig afmaken.
Voor rust werd het zelfs 3-0 door Hendrik Rozema. Het was Rik de Boer die voor de goal uiterst rustig bleef en na een aantal seconden bedenktijd de vrijstaande Rozema vond. Voor de topscoorder van de competitie was dit natuurlijk een koud kunstje.

Na rust gooide Drs. Vijfje alle ijzers in het langzaam uitdovende vuur. Al vanaf 18 minuten voor tijd werd met een meevoetballende keeper gespeeld. Met een man meer op het veld werd ONR met de rug tegen de muur gedrukt. Door een combinatie van goed verdedigen van Futsal ONR en het niet bijster groot houden van het veld door Drs. Vijfje wist de nummer 2 van de competitie niet meer tot scoren te komen.

Als een kers op de overwinningstaart wist ONR zelfs nog de 4-0 te maken. Mats Wolthuis bepaalde hiermee met zijn tweede van de avond de eindstand.

Futsal ONR weet hiermee voor het eerst dit seizoen 'de nul' te houden en zet een goede stap richting de titel in de Topklasse en de daarmee samenhangende promotie naar de eerste divisie.

Op maandag 25 maart kan de ploeg van Sir Harm Gritter in en tegen Hoogeveen zichzelf naar een historische prestatie schieten. Noteer deze datum in uw agenda!

Op vrijdag 22 maart speelt Boerakker tegen WMC. Mocht Boerakker deze wedstrijd verliezen, is Futsal ONR ook kampioen.

Supporters bedankt voor de steun en tot 25 maart!