Roden - Nog dik 2 weken te gaan voor de officiële opening op 30 maart, hoe ver zijn ze bij de Kampeerhal Roden?

De laatste keer dat we een kijken kwamen nemen was het immens grote pand nog helemaal leeg. Nu begint het er echt op te lijken. We worden ontvangen door Richard Kremer. Hij heeft ondanks de drukte even tijd voor ons. Enthousiast begint hij uit te leggen dat het nog mooier gaat worden. Buiten komt naar binnen. De basis is gelegd, het aankleden begint nu. Bij de ingang komen 2 bomen van 6 meter hoog, mos op de muur, je ruikt het bos en je gaat het bos horen!

We lopen een rondje, nou ja rondje? 1000 stappen zijn zo gezet. We beginnen boven, daar staan Andre (ofterwijl Ome Dre), Cees, Marion en Rik. Druk zijn ze bezig met tenten op te zetten. In dik 2 weken hebben ze met elkaar al zo’n 100 tenten opgezet. Ervaring genoeg dus inmiddels. Ik heb nog nooit zoveel verschillende tenten bij elkaar gezien, de keuze is reuze zeg maar.

Beneden komen we Wim tegen, zijn functie is Floormanager. Hij is de korte schakel tussen ‘boven’ en de werkvloer. Er moet gezegd worden dat het hier net andersom werkt als wat je bij veel bedrijven ziet. In totaal zitten er maar 6 personen op kantoor. Deze luisteren echt naar degene die op de werkvloer rondlopen. Zij zien en weten als geen ander wat het handigste is.

Opvallend loopt er een man in een geruite broek rond bij het catering gebeuren. Frits Franke. Behalve zijn outfit valt onze oog meteen op de ruim 120 lampen die er hangen. Voor degene met oog voor detail: aan een groen stroomdraad, de natuur weer naar binnen halen. Hij heeft deze aankleding bedacht en eerlijk het ziet er indrukwekkend uit. Samen met Janna Hummel is hij druk bezig om alles te regelen voor de opening en dat betekent ook het uittesten van het koffieapparaat.
Verder lopend komen we Jeroen tegen. Hij kleedt de afdeling stoelen en kampeer accessoires aan, denk aan kastjes, tenttapijt, vloeistoffen enz. Wat een enorme keuze ook aan stoelen, onvoorstelbaar.

Ook de kleding is uiteraard weer verkrijgbaar binnenkort. Gerda, Patricia en Jarima pakken de ene doos na de andere uit, op stokjes hangen en de winkel vullen. Bij de schoenenafdeling staat een heuse testbaan, rotsen, zand en kiezels, trek de schoen aan en testen maar.

Op de benedenverdieping staan nog veel volle dozen. Ze zijn er nog lange niet, maar het resultaat mag er nu al zijn. Van alle mensen die de vaste kern vormen,(totaal zo’n 30 man) hoor ik iedereen zeggen dat het één grote familie is. Hoe mooi dat je met elkaar alles van het begin af aan opbouwt. Bijzonder om te horen.

Voor de opening zelf zijn er tal van activiteiten. Voor klein en groot. Ikzelf ben nu al onder de indruk en het is nog niet eens klaar. Wij zijn benieuwd wat u er van vindt, want u komt toch ook even kijken de zaterdag 30 maart?
Tekst Coby van Zanten©