Nieuw-Roden - OBS De Poolster vierde woensdagmorgen, tijdens echte takkenweer, de Nationale Boomfeestdag. Iedere groep van de basisschool plantte in de vroege ochtend tegelijkertijd rondom het plein een boom. In nauwe samenwerking met de gemeente Noordenveld heeft een commissie, bestaande uit ouders en teamleden van De Poolster, dit ambitieuze project van de grond gekregen. Eerst werd er nog een openingslied gezongen door de kinderen en voor gelezen. Wethouder Kirsten Ipema was aanwezig om deze bijzondere gebeurtenis luister bij te zetten. Ze pakte zelf ook de schop op en onthulde het bosbordje. Ook kreeg conciërge Lammert Meek nog een boompje aangeboden die bij het bosje werd geplant.

Het aanplanten van de eerste dertien bomen is op De Poolster het startsein voor het aanplanten van een Tiny Forest rondom het bovenbouwplein. Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Naast dat de kinderen er uiteraard fantastisch kunnen spelen, kan er ook onder andere in het buitenlokaal geleerd over de natuur.

Verder zal er een heus voedselpad worden aangelegd; 20 ‘eetbare’ bomen en maar liefst 150 ‘eetbare’ struiken zullen hier worden geplant. Het ontdekbos sluit uitstekend aan op het eerder dit schooljaar opgezette ontdeklab. Op beide plekken wordt het onderwijs verrijkt door te ervaren. In het ontdekbos draait het om de natuur en in het ontdeklab gaat het over innovaties op gebied van wetenschap en techniek.

Het aanplanten van het kleine bos is onderdeel van de eerste fase van de aanpak van het plein, in de tweede fase zal er onder andere worden ingezet op de aanleg van een bijen- en vlindertuin.
Foto's© Anne Rutgers