Peize - Het is onverklaarbaar waarom de koolmonoxidemelders afgingen in saunacomplex SpaWell in Peize. Vier medewerkers van de sauna werden gisteren onwel en de brandweer deed onderzoek. Dit meldt RTV Drenthe.

Een woordvoerder van International Wellness Resorts, eigenaar van SpaWell in Peize laat weten dat er bij het onderzoek geen koolmonoxide is aangetroffen.

Fout in het systeem?
"Er is zeer grondig onderzoek verricht en er is geen koolmonoxide aangetroffen. We hebben geen idee waarom onze melders afgingen. Misschien zat er een fout in het systeem", zegt de woordvoerster. 

Placebo
De medewerkers zijn nagekeken in het ziekenhuis, maar daar werd volgens de woordvoerster geen koolmonoxidevergiftiging vastgesteld. Het saunacomplex is vandaag gewoon weer open.

"Misschien dachten mensen zich ziek te voelen toen de melders afgingen, geen idee, maar de medewerkers zijn inmiddels gewoon weer thuis", aldus de zegsvrouw. 

Ventilatie 
De brandweer had gisteren een mogelijke verklaring voor het feit dat er geen koolmonoxide gemeten is in het saunacomplex. "Er is direct toen de melders afgingen goed geventileerd. Dat moet ook, maar daardoor konden we eventuele koolmonoxide niet meer meten", aldus de brandweer.