Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Hoogezand - "Angstgegners" ze bestaan schijnbaar echt. In ieder geval heeft de vv Roden er een: Hoogezand. De thuiswedstrijd op 21 oktober j.l., de enige wedstrijd die Roden voor deze zondag in dit seizoen verloor, ging al met 3-7 (!) naar de Hoogezandsters. En vorig seizoen werd ook twee keer verloren van de Groningers, onder anderen de uitwedstrijd met 6-2.

Hoogezand had zich wederom prima ingesteld op Roden. Met 3 man achterin werden de veel scorende spitsen van Roden in bedwang gehouden en met
vaak een "mannetje meer" op het middenveld werd Roden in de eerste helft van het "kassie naar de muur" gespeeld. 26 minuten na het begin signaal
van de dit keer goed leidende scheidsrechter van Schepen was het al 3-0 voor Hoogezand door de topschutters Heine Uuldriks, Peter van Son en
Justin Slor. Roden zette daar in de eerste helft weinig tegenover. Veel foute lange passes en nauwelijks een schot op het doel van Hoogezand die
tussen de palen kwam. De tweede helft was een beetje van hetzelfde laken een pak. Alhoewel Hoogezand ook in deze helft de boventoon voerde kreeg Roden in ieder geval wat kansen op een eretreffer. Echter het vizier van
de aanvallers van Roden stond deze middag niet op scherp. En na een tweede gele kaart (dus rood) voor Maikel Kenter was de wedstrijd definitief gespeeld. Heine Uuldriks scoorde daarna nog een keer uit een
penalty en bracht de eindstand op 4-0. Al met al een terechte overwinning voor club uit de gemeente Midden-Groningen. Roden blijft ondanks deze nederlaag koploper, nu met 2 punten voorsprong op LSC 1890 dat wel won. LSC heeft overigens wel 2 wedstrijden meer gespeeld dan Roden.

Volgende week zondag speelt Roden weer eens thuis aan de Norgerweg en wel tegen Jubbega, dat vanmiddag verrassend verloor van Peize (dat daarmee de laatste plaats verliet), aanvang 14.00 uur.