Ondanks de vele regen de afgelopen week, kon er op een aardig bespeelbaar veld in Boerakker gewoon gespeeld worden. Dit tussen de plaatselijke vereniging en ONR uit Roden.

De thuisploeg, waarbij het maar moeizaam gaat dit seizoen, was aardig gevaarlijk de eerste vijf minuten. Tot tweemaal toe bracht Tarick Kalfsbeek redding voor de oranjehemden. De ploeg van Hendrik Timmer was nogal gewijzigd ten aanzien van de wedstrijd in Roden. Er stonden maar liefst 6 andere spelers op het wedstrijdformulier. Dit mede door blessures, maar ook omdat de selectie dit jaar ruim is en de onderlinge concurrentie daardoor groot.
ONR leek wakker geschut door de kansen van Boerakker en ging vanaf dat moment iets feller spelen. Dit leverde in de 7e minuut de 0-1 op. Een voorzet vanaf de achterlijn werd netjes binnengekopt door Sander Postma. Vervolgens kregen we ruim dertig minuten te zien waarbij er wel kansen waren, maar geen doelpunten. Pas in de 39e minuut verdubbelden ONR en ook Sander Postma hun totaalscore. Vier minuten later maakte spits Leon Schievels ook zijn eerste. En zo gingen beide ploegen de rust in met een 0-3 tussenstand.

Na rust waren het wederom de geelhemden die de eerste kansen kregen. Echter als het al tegen zit, dan vallen de goals ook moeilijk. ONR hanteerde een te laag tempo om echt gevaarlijk te worden. Pas nadat in de zeventigste minuut de A junioren Jorn Buigholt en Jeroen Westra het veld betraden voor Rik de Boer en Bertrik Nienhuis ging het bij de ploeg uit Roden weer beter lopen. In de 74e minuut scoorde Schievels zijn tweede van de middag en 12e van het seizoen alweer. Tussen minuut 80 en 89 scoorde ONR nog 3 maal (nogmaals Schievels en Postma en ook A junior Westra).
De einduitslag in deze verder sportieve derby was dus 0-7. Was dit overdreven? Nee, denk het niet. ONR had er nog wel een aantal kunnen maken. Maar moet gezegd, Boerakker had er ook wel 5 kunnen of moeten scoren.
Door deze uitslag kan ONR weer wat naar boven kijken op de ranglijst. Boerakker blijft het zeer lastig houden en moet er echt alles aan doen om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Aankomende zaterdag 16 maart speelt ONR om 15.00 uur thuis tegen nummer 3 ODV.
Boerakker wacht de lastige uitwedstrijd bij koploper Helpman om 14.30 uur