Roden - Puntje thuis tegen ASC voelt als nederlaag. Hoewel ONR de eerste minuten redelijk begon, kwam het toch al na 8 minuten op achterstand. Een van de eerste uitvallen en het niet goed staan achterin leverde gelijk een goal op voor de ploeg uit Augustinusga. Of het door de tegengoal kwam of door iets anders, feit was wel dat vanaf dat moment het spel van ONR ver onder de maat was. En als er dan ook nog eens geen beleving te zien is, wordt het wel heel erg lastig. ASC kreeg nog een hele grote mogelijkheid, maar gelukkig voor de Rodenaren  belandde de bal via de lat over de achterlijn. ONR kreeg misschien drie kleine kansjes, maar doordat enige overtuiging ontbrak, gingen deze ballen naast.

Na rust was het begin nog niet veel beter, maar gaandeweg de tweede helft kreeg ONR meer grip, werd er harder gewerkt en meer inzet getoond. Het leverde ook een aantal grote kansen op. Maar tot tweemaal toe kwam de bal via de onderkant lat weer het speelveld in. Het zat niet mee op dat moment. Wel in de 71e minuut. De keeper van de wit hemden redde nog,  maar terwijl hij dacht dat de bal achter ging, werd de bal door Sander Postma toch nog weer het veld ingebracht. De bal ging vervolgens ongelukkig voor de keeper via ,zijn elleboog in de eigen goal. 1-1 Dus. Op dat moment ook terecht. Zeven minuten later kreeg ONR een penalty. Sven Buigholt werd neergehaald. Was het binnen of buiten de zestien?  De scheids twijfelde, maar gaf dus wel de strafschop. Die werd door Sander Ottens netjes binnengeschoten. Zou het ONR dan lukken om weer eens drie punten te halen? Het mocht niet zo zijn. Twee minuten later kreeg ASC een strafschop. Een goedmakertje waarschijnlijk, want na een diepe voorzet in de zestien ging de spits liggen en wees de scheids ook daar naar de stip. Deze inzet werd ook resoluut binnengeschoten, waardoor de 2-2 op het scorebord kwam.
De oranjehemden probeerden het vervolgens nog wel. Gingen zelfs 3-3-4 spelen, maar de overwinning werd niet meer binnengesleept.
Jelmer Fierstra en Sven Buigholt kregen in deze wedstrijd nog geel.

Wil ONR weer wedstrijden naar hun hand zetten, zal er toch vanaf het begin met een betere instelling en meer beleving moeten worden gespeeld. Het kan echt wel, maar het komt niet vanzelf.