Het was een heel succesvol zaalseizoen voor MHC Roden. 6 van de 20 teams werden kampioen.

Heren 2 (bestaande uit allemaal oud spelers van Roden) werd kampioen van de Topklasse Noord. Daardoor plaatsten ze zich voor de districtskampioenschappen Noord-Oost. Tijdens het DK werd in de halve finale tegen het Maldense Union redelijk eenvoudig met 7-5 gewonnen. In de finale was Nijmegen de tegenstander en werd er helaas met 7-5 verloren. Daardoor ging Nijmegen naar de landskampioenschappen en eindigde Heren 2 als 2de van het district Noord-Oost.

Jongens A1 ging het laatste speelweekend in als nummer 1 van de poule, maar met evenveel punten als de nummer 2 Graspiepers JA1. De tegenstander in de eerste wedstrijd van het laatste speelweekend was concurrent Graspiepers. JA1 won met 6-3 en had daardoor aan een punt genoeg in de laatste wedstrijd tegen GHHC JA3. Al snel werd duidelijk dat Roden een maatje te groot was voor de mannen uit Haren. Na een 6-2 overwinning kon het kampioenschap gevierd worden.

Meisjes B1 was in hun poule oppermachtig. De ene na de andere tegenstander werd aan de zegekar gebonden. Uiteindelijk werden ze ongeslagen kampioen en dat ook nog eens zonder puntverlies. In 10 wedstrijden wisten ze maar liefst 84 keer te scoren en ze kregen er slechts 18 tegen. De terechte kampioen dus!

Meisjes D1 speelde voor het eerst in de eerste klasse. Het was dus afwachten of de meiden tegen het geweld in deze klasse bestand waren. Elke wedstrijd was spannend, maar er werd heel veel gewonnen. De meiden groeiden elke week en bleven winnen. Slechts een keer werd er verloren en met een voorsprong van 6 punten op de nummer 2 sloten ze de competitie uiteindelijk af als kampioen. Een hele knappe prestatie!

Voor Meiden A1 was het tot op het laatst spannend. Zij speelden de laatste wedstrijdronde o.a. tegen de nummer 2 Groningen MA2. Onder luid gejuich van de altijd enthousiaste ouders op de tribune sleepten ze de kampioenstitel met een 4-0 stand gemakkelijk naar binnen. Met als resultaat: trotse trainers/coaches en blije ouders!

Meisjes B3 stond voor aanvang van het laatste weekend op de 2de plek en had het niet meer in eigen hand. Concurrent Leeuwarden verspeelde opeens punten en daardoor konden de meiden plotseling toch weer kampioen worden. Ze wonnen twee keer en eindigden dus toch nog als nummer 1!

Maar naast deze kampioene deden Dames 1, Meisjes A2, Meisjes A3en Jongens C1 heel lang mee om het kampioenschap. Zij werden uiteindelijk net 2de in de poule. Heren 1 handhaafde zich als heel knap als enige veld vierdeklasser in de een-na-hoogste klasse van het district. Ook de overige teams hebben het heel goed gedaan en werden elke week beter.
Het was dus een heel goed zaalseizoen voor de Rodense hockeyclub. Nu op naar een mooie 2de seizoenshelft op het veld.