Norg – Maandagochtend, het zonnetje schijnt en de lucht is blauw, een mooie dag om af te reizen naar Norg, naar ‘De Brinkhof’. Daar is ‘Uw Hypotheekadviseur’ gevestigd.

In de spreekkamer ontvangen Richard Beuker en Marcel Plantinga ons hartelijk. Ook zijn hondje, Woods, begroet ons. De thermoskan is gevuld en de kopjes staan al klaar. Bij binnenkomst valt mijn oog meteen op een grote piano, eigenlijk is het een vleugel. Daar blijkt een heel verhaal achter te zitten. Voor Moederdag wou hij samen met zijn dochter eens iets bijzonders doen. Zo ging hij op pianoles en op internetveiling liep hij tegen dit bijzondere exemplaar aan. Tot zijn verbazing was hij de nieuwe eigenaar van de vleugel. Thuis kon hij hem eigenlijk helemaal niet kwijt, dan maar naar kantoor. Zijn bureau en alles werd verplaatst zodat hij hier kon staan. En het is inderdaad een blikvanger. Dit was de verkorte versie van het verhaal...

Maar goed, wie is Richard Beuker?
Misschien weet u nog dat wij in Noordenveld de jongste SRV-man hadden? Jawel, dat is Richard. 17 jaar jong reed hij met zijn rijdende winkel bij de klanten langs. “Van die tijd heb ik zoveel geleerd, mensenkennis maar ook het regelen, inkopen en plannen. Dit heb ik 4½ jaar gedaan. Daarna ben ik manager geweest op het oude postkantoor in Leek en in de avonduren heb ik mijn hbo diploma commerciële economie gehaald. Daarna ben ik in dienst gekomen bij de Hypotheekshop in Roden waar ik de kennis en ervaring heb opgedaan om erkend financieel adviseur te worden. Uiteindelijk ben ik in 2008 zelfstandig ondernemer geworden.
Inmiddels is mijn kantoor al vier jaar gevestigd in de Brinkhof in Norg. Drukke tijden braken aan en ik liep in de pizzeria Marcel tegen het lijf. Marcel heeft net als ik ook hbo commerciële economie afgerond. Hij neemt veel taken van mij over. Naast zijn fulltime baan is hij in het weekend nog steeds werkzaam bij de pizzeria in Nieuw-Roden”.

Wat kunnen jullie voor klanten betekenen?
“Wij zijn een onafhankelijk hypotheekadvieskantoor en werken onafhankelijk met meerdere banken, pensioenfondsen en verzekeraars. We gaan ervoor om voor de klant de beste kwaliteit te leveren voor een redelijke prijs. Het uitgangspunt is dat de klant het maandelijks altijd kan betalen. Door onze directe lijnen met de geldverstrekkers kunnen wij de hypotheek snel afwikkelen. Wij werken op afspraak en op basis van no-cure-no-pay. Uw Hypotheekadviseur doet particulier hypothecair krediet, ondernemer in privé hypothecair krediet, zakelijk krediet en vastgoed krediet. Dit is uniek in de regio. Bijvoorbeeld, laatst hadden we een bedrijf met aparte woonruimte. Ze wilden graag in één pand wonen en werken en daarboven 4 appartementen voor in de verhuur. Normaal zijn er dan 3 verschillende adviseurs nodig. Zakelijk, particulier en voor de verhuur. Deze adviseurs kunnen het vaak niet eens worden. De drie verschillende adviesgebieden heeft Uw Hypotheekadviseur in huis en daardoor hebben wij deze mensen kunnen helpen. Voor de klant heeft Uw Hypotheekadviseur een extra service. Wanneer de klant bij ons in het systeem staat, dan berekent het systeem automatisch of het bij hun huidige of een andere geldverstrekker voordeliger kan. Onderscheidend vermogen."

Dan is het tijd voor een foto. Het haar even in model en verschillende poses worden geprobeerd voor een mooi plaatje. Dat is gelukt denk ik. “Ook nog even leuk om te vertellen, over het logo is nagedacht hè", vertelt Richard, "de sleutel van het huis voor de zonnige financiën.”

Dan is het de hoogste tijd om afscheid te nemen. Wat kan die man praten en zelfs piano spelen, hij laat ons nog even een paar deuntjes horen. Wanneer u advies nodig heeft op hypotheek gebied, dan zou ik zeker eens bij Uw hypotheekadviseur langs gaan. De sfeer is echt zeer gemoedelijk en het voelt alsof je hem al jaren kent. Vertrouwd zeg maar. Richard en Marcel, bedankt voor deze ochtend en voor de koffie.

Tekst Coby van Zanten