EEN - Op zaterdag 9 februari 2019 organiseerde de "59 jarige" toneelvereniging Nooitgedacht uit Steenbergen haar jaarlijkse uitvoering in recreatiecentrum Ronostrand. De periode van wekelijkse repetitieavonden resulteerden in een prachtige voorstelling. Voor een volle zaal werd het blijspel "Camping en botenverhuur Zoer" op de planken gebracht. Een zeer vermakelijk toneelspel waarbij de spelers zich goed wisten in te leven in de diverse personages.

Het stuk ging over de drie broers Zoers. Hun grond werd onteigend voor woningbouw en ze kwamen zonder werk te zitten. Dit was niets voor ze. Cornelis (Luit de Groot), de oudste kwam dan ook met het voorstel een camping te beginnen op de 2 hectare grond die ze nog over hadden. Albert (Bernard Faber), de middelste broer voelde daar niets voor, te meer omdat Cornelis zonder de nodige vergunningen wilde werken. Geertman (Geert Barels), de jongste broer van het drietal zag er wel brood in, samen met Cornelis vormde hij dan ook de directie van de camping..., nou ja camping? Een stuk land voor wat tenten was gauw geregeld, maar hoe verhuur je boten zonder water? En hoe kook je paddenstoelensoep zonder paddenstoelen? Gewoon bluffen!!! Voor doldwaze situaties zorgden de nieuwsgierige postbode Herbert (Karel Wassink), de roddelende oude vrijster Zwaantje (Ida de Groot), twee simpele buurvrouwen Dienie (Anneke Hofsteenge) en Wienie (Alma Turksema) en de twee verleidelijke stoeipoezen Wilma (Maud Hulshof) en Karin (Geertje Hartlief).

Het publiek genoot van begin tot het einde. Het applaus was hiervan het bewijs!

Tijdens de pauze en na het toneelspel zorgde DJ Doedie voor een vrolijk stukje muziek. Men kan terugkijken op een zeer geslaagde avond!

Tekst: Willeke Barels. Foto's© Aart Nieuwkoop