LEEK - Beeball: is een stoer, flitsend en leuk spel voor kinderen van 5 tot en met 8 jaar. Door de kleine teams en eenvoudige spelregels worden kinderen volledig bij het spel betrokken en zijn ze volop in beweging. Bij BeeBall staan teamgeest, sportiviteit en spelplezier voorop. De Beeballers trainen in de sporthal bij de Zijlen op maandag van 17.45 uur tot 18.45 uur ( Spant 1 in Tolbert ). Vanaf april trainen de Beeballers op het veld ( sportpark Rodenburg in Leek ) Door het spelen van BeeBall raken kinderen snel vertrouwd met het slaan, gooien en vangen. Op speelse wijze maken kinderen zich snel de technische vaardigheden van honkbal en softbal eigen. BeeBall kenmerkt zich in het bijzonder doordat het spel door kinderen vanaf 5 jaar en met kleine teams wordt gespeeld. Het spel vraagt weinig ruimte of speciale voorzieningen. Het kan uitstekend worden gespeeld op een willekeurig grasveld, plein of in de zaal. De kleine afmeting van het veld bevordert speelintensiteit. Geen statische houding, maar dus volop activiteit.

Pupillen, aspiranten en junioren: Spelen in de noordelijke competitie. Leeftijd 9 tot 21 jaar. De wintertrainingen zijn op dinsdag en woensdagavond in de RSG de Borgen, locatie Oldenborg ( Waesenburglaan in Leek ). Pupillen van 18.30 uur tot 19.30 uur en junioren van 18.30 uur tot 20.30 uur op de dinsdag en de aspiranten op woensdag van 18.30 uur tot 19.30 uur.

Senioren: BSC Knights speelt met 2 senioren teams in de Noordelijke competitie.

Recreanten: Het recreanten softbalteam, een groep dames en heren die het leuk vinden een balletje te slaan, trainen op maandag van 20.00 uur tot 21.00 uur in de sporthal van de Zijlen. ( Spant 1 in Tolbert ).

Voor alle teams geldt dat je 4 x gratis mag meetrainen om te kijken of de honkbalsport wat voor je is. Verdere informatie via secretaris@knightsleek.nl

Verder is BSC Knights steeds op zoek naar vrijwilligers

BSC Knights, opgericht in 1987, is een kleine en gezellige honkbalclub die de thuiswedstrijden speelt op sportpark Rodenburg in Leek.
De doelstelling van de club is:
-Het promoten van de honk- en softbalsport
-Zorgdragen voor een goede sfeer binnen de club
-Het verbeteren van het spelniveau van de leden
-Financiƫle belasting voor de leden zo laag mogelijk houden
-Het uitbreiden van de trainings- en wedstrijdmiddelen
De jeugd krijgt veel aandacht binnen de club, zodat een goede doorstroming naar oudere teams gegarandeerd is. Om dit te realiseren is het bestuur steeds op zoek naar mensen die vrijwilligers taken willen doen. Hierbij kunt u denken aan trainer/coach taken ( voor begeleiding en opleiding kan gezorgd worden ), hulp in de kantine tijdens wedstrijden en evenementen, veldonderhoud indien noodzakelijk.

Het bestuur komt dus graag in contact met belangstellenden die affiniteit hebben met de honk- en softbalsport.
Kijk voor verdere informatie eens op de site van BSC Knights www.knightsleek.nl