NORG - Zaterdagavond 9 februari vond de jaarlijkse korpsavond plaats in het Bospaviljoen de Norgerberg, van alle brandweerposten in de gemeente Noordenveld. De brandweer kijkt deze avond terug op het afgelopen jaar en verwelkomt zeven inwoners van de gemeente die nieuw als postlid bij de brandweer zijn gekomen. Ook leden die een jubileum bij de brandweer vieren of diploma hebben behaald, werden in het zonnetje gezet. Een aantal van hen ontving uit handen van burgemeester Klaas Smid een Koninklijke Onderscheiding.

Koninklijke onderscheiding voor vier inwoners.
Ebo Nieboer, Mark Boelens, Andries Boer en Eric Schmidt worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontvangen de onderscheiding voor hun activiteiten en inzet bij de brandweer. Ebo Nieboer was van 1-4-1986 tot 1-1-2019 en Mark Boelens van 1-9-1991 tot 1-1-2019 lid van post Norg. Beide mannen hebben zich door studie en inzet gespecialiseerd tot manschap, hoofdbrandwacht en bevelvoerder.

Andries Boer was van 1-2-1996 tot 1-2-2019 en Eric Schmidt van 1-1-1995 tot 1-1-2019 lid van post Veenhuizen. Andries heeft zich door studie en inzet gespecialiseerd tot manschap en hoofdbrandwacht. Eric tot manschap, hoofdbrandwacht en bevelvoerder en hij vervulde vanaf 1-1-2012 tot 1-1-2019 de functie van plaatsvervangend postchef.

De vier mannen staan bekend als mensen met een echt ‘brandweerhart’. Ze hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de veiligheid in de regio.

Jubilea
De volgende mensen vieren een bijzonder jubileum bij de brandweer:
Laurent Nijboer – post Norg - 20 dienstjaren
Johan Arling - post Veenhuizen – 12 ½ dienstjaren
Jan Meint Feijen – post Veenhuizen – 12 ½ dienstjaren
Roelof Hoornstra – post Veenhuizen – 12 ½ dienstjaren
Arie Hoen – post Veenhuizen – 35 dienstjaren

Foto's Niels Holterman ten Hove