RODEN - Afgelopen zaterdag had GSV voor de noordelijke competitie een Waterbasketbal toernooi georganiseerd in zwembad de Hullen. Alle teams spelen dan 4 wedstrijden van 2 x 7 minuten.

Uit Assen kwamen twee teams, Bartje 1 en 2. Meppel kwam met 1 team, de Reest 1 en Roden had twee teams, GSV 1 en 2. Helaas zijn er niet meer teams in Noord Nederland.
Waterbasketbal is een teamsport en een kruising tussen waterpolo en korfbal en speciaal ontwikkeld voor mensen met een lichamelijke en of een geestelijke beperking. Er zijn gemengde teams qua beperking, leeftijd en geslacht. GSV traint iedere woensdag avond in de Hullen. De twee beste teams van de noordelijke competitie gaan spelen om het Nederlandse kampioenschap later dit jaar.

Het is een lust voor het oog om te zien hoe de spannende wedstrijden verlopen. Het enthousiasme van de deelnemers werkt aanstekelijk. Zaterdag waren de teams flink aan elkaar gewaagd maar uiteindelijk had Bartje 2 alle 4 wedstrijden gewonnen en de Reest 3 gewonnen en maar 1 verloren. De derde plaats was voor GSV 1.
Al met al was het een geslaagde dag voor alle sport liefhebbers

Foto's Anne RutgersĀ©