PEIZE - Mariska van Gennep schreef het boek “ALS heb je niet alleen, balanceren tussen liefde en mantelzorg”. Uit eigen ervaring (haar man leed aan ALS) beschrijft ze wat er gebeurt in een gezin als je ineens mantelzorger wordt. Over slechte, goede en vooral ook liefdevolle herinneringen.

Ook gaat ze in op de rol van de hulpverlening. Hoe je bijvoorbeeld blij bent met de 24-uurs hulp, maar er tegelijk knettergek van wordt. Want alle dagen ‘iemand in huis’ is niet leuk. Hoe je afhankelijk bent van een instantie waarvan de persoon die je moet hebben op vakantie is. Mariska pleit voor één regisseur voor elke ernstig zieke, die alle regeltaken op zich neemt. Zodat de mantelzorger de andere taken kan volbrengen.

In de lezing gaat ze verder in op hoe om te gaan met alle stress, maar ook gaat ze als lach-, yoga- en meditatiedocente je een hart onder de riem steken. Verder vertelt ze over haar ervaringen op de Kilimanjaro die ze 4 maanden na de dood van haar man Sjon heeft beklommen.

Een avond met een lach en een traan, maar zeker met inhoud voor iedereen.
Aanvang lezing 20.00 uur (welkom vanaf 19.30 uur) in de achterzaal van de Peizer Hopbel. De entree is € 10,- waarbij je ook een exemplaar van het maandblad Spiegelbeeld ontvangt. Aanmelden graag via info@leefstijlkompaz.nl of 06-21561743. Meer info op leefstijlkompaz.nl/lka-peize