RODEN - Op maandagavond 7 januari kwam het 1e team van badmintonvereniging
Devo ’68 in aktie tegen het Veendamse Meteoor. Toen de tegenstanders de sporthal in kwamen lopen, zagen we dat de gemiddelde leeftijd wat hoger was dan die van ons; dat gaf hoop op een mogelijke overwinning.

Maar dat leeftijd niet alles zegt, bleek in de acht volgende wedstrijden!
Een vrij makkelijke zege van de damesdubbel Esther Wieringa en Rimke Arends gaf moed, maar daarna toonde het andere team veel strijdlust. Hun gezegde was dan ook: de punt is pas gespeeld als de shuttle op de grond ligt. Voor elk punt werd gestreden, waarbij de single-partij van Steven Sinclair het spannendste was. Lange rally’s, conditioneel een zware partij, met snoekduiken op de grond om elke shuttle te redden; het publiek zat hiervan te genieten!

Beide heren lieten zien waarom badminton zo’n leuke sport is. Mark Aukema en Esther Wieringa konden hun mixed-partij net niet winnen, maar er werd wel een driesetter gespeeld. Met 2-6 werd door Devo helaas verloren, maar wat was het een leuke sportavond.

Na een frisse douchebeurt werd samen met de tegenstander een hapje en drankje genuttigd in de kantine. Devo 1 staat nu als goede middenmotor genoteerd in hun wedstrijdpoule van de NBB. Iedereen die ook eens wil meemaken hoe flitsend, snel, vermoeiend maar vooral leuk dit badmintonnen kan zijn, is welkom op de maandagavonden 20-22.30 uur waar gespeeld wordt met een labelsysteem; ook als je alleen komt kan je altijd meespelen in sporthal De Hullen in Roden.

Foto archief DitisRoden.nl©