Roden - Rond de klok van half 9 opende wethouder Alex Wekema van de gemeente Noordenveld, woensdagmorgen in het schemerdonker school “De Marke”, die vanwege roestvorming op de voormalige locatie aan de Molenweg in Roden werd gesloten.

Achter Sportcentrum “De Hullen”, waar de school in recordtijd een mooie plek heeft gekregen, deed zich echter één probleem voor, want de sleutel van de voordeur was zoek. Vlot kwam men er achter dat ie wel eens in de laadbak van een kraan van de firma Meijer uit Veendam, die ontzettend veel voorbereidend werk heeft verzet, ook tussen kerst en oud en nieuw, om de school op tijd een plaats te kunnen geven, kon liggen. Hetgeen klopte.

Directeur José Wolters van school “De Marke” kon nu met een lachend gezicht de deur openen en de leerlingen stroomden, na een rolletje of een soesje te hebben gekregen, onder een ballonnenboog door, enthousiast de school binnen.

Snel werd hun klas opgezocht en velen voelden zich al direct thuis in hun nieuwe onderkomen.

Ondertussen liepen wethouder Alex Wekema en de directeur van het Openbaar Primair Onderwijs Noordenveld, Albert Eising, goedkeurend rond en mochten ze zeer terecht de complimenten van vele ouders in ontvangst nemen!

Foto's©/video Roel Lubbers