Leek - Canicross, ofwel hardlopen met je hond, is superleuke hobby en/of wedstrijdsport die je samen met je hond kunt beoefenen. Zoals bij elke hondensport, is het belangrijk dat je hierbij goede technieken hanteert en dat je passend materiaal gebruikt. Om je kennis te laten maken met deze leuke sport, kun je je aanmelden voor een workshop gegeven door topsporter, voormalig wedstrijdzeiler en canicrosser Adriana Overgoor.

De eerste les bestaat uit theorie waarbij ingegaan wordt op looptechnieken van zowel baas als hond en andere zaken die van belang zijn zoals welk materiaal het meest geschikt is, hoe hard mag je hond trekken, hoe ziet een trainingsschema eruit en loopt loopt de hond naast je of je voor. Bij de tweede les ga je samen met je hond aan de slag. Afhankelijk van de leeftijd van je hond en het niveau van baas en zal gekeken worden welke trainingsonderdelen het beste bij jullie als combinatie passen.

Data en tijden
Donderdagavond 24 januari van 19.00 – 20.30 uur en zondag 27 januari van 10.00 -11.30 uur.

Kosten
€ 35,00 (inclusief catering en passen/ gebruiken van het aanwezige materiaal).

Aanmelden
Via de website www.hc-chimie.nl/agenda


Aantal deelnemers
Minimaal 6, maximaal 10.

Locatie
Hondencentrum Chimié te Leek (2e gedeelte start vanaf de kantine en al ‘hard’lopend gaan we het landgoed Nienoord op. De ondergrond is (verharde) bosgrond.

Voor wie
Eenieder die al hardloopt met zijn of haar hond of wil gaan hardlopen; elk niveau is welkom

Leeftijd hond
Voor alle leeftijden. Afhankelijk van de leeftijd van je hond zal gekeken worden hoe lang je het beste kan lopen en welke technieken daarbij komen kijken.