RODEN - Evenals vorige jaren werd de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Noordenveld, gehouden in het gemeentehuis aan de Raadhuisstraat te Roden, meer dan goed bezocht. Ondanks de pittige buien buiten, was het een gezellig samenzijn en werden er vele handen geschud met daarbij de allerbeste wensen voor 2019.

Een enkel “veul heil en zeeg’n” was gelukkig ook nog hoorbaar en dat deed de aanwezige mannen van het Huus van de Taol natuurlijk goed. Burgemeester Klaas Smid van de gemeente Noordenveld was deze avond de enige spreker en hij was veraldereerd( het Drents gekozen woord van 2018) dat verbijsterd betekend, over de grote opkomst.

In z’n nieuwjaarstoespraak wist hij onder andere te melden: dat oud en nieuw goed en zonder noemenswaardige vernielingen was verlopen, dat de bodemverzakkingen van diverse huizen zorgen baart, de verhuizing van school De Marke kwam aan bod, het afhandelen van vergunningen verloopt vrij vlot, De Vrijbuiter en de Buurtzuster werden genoemd en verder spelen sport en cultuur een belangrijke rol in de gemeente Noordenveld.

In z’n 3-jarige ambtsperiode gaf burgemeester Klaas Smid aan, in een goede gemeente te wonen, waar men nog oog heeft voor elkaar, er veel onderling vertrouwen is en het motto “gewoon doen” bij hem hoog in het vaandel staat!

Er werd hierna nog heel wat afgekeuveld, en wel onder het genot van een hapje en een, gewoon, Koel drankje.

Tekst/foto's Roel Lubbers©